N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft woensdag positief gereageerd op de werkmethode die koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft voorgesteld.

Vande Lanotte heeft gevraagd dat de zeven partijen die onderhandelen over de staatshervorming hun voorstel inzake een nieuwe financieringswet tegen woensdagavond zouden overmaken. Vande Lanotte bezorgt ze dan aan de Nationale Bank en het Planbureau.

In een mededeling zegt De Wever het een goede zaak te vinden dat de bemiddelaar alle partijen uitnodigt om zwart op wit een eigen financieringsmodel voor te stellen. 'Dat zal hopelijk duidelijk maken waar alle partijen naar toe willen', aldus de N-VA-voorzitter.

De Wever is ook tevreden dat Vande Lanotte parallel 'alle bezwaren tegen de overheveling van de sociaaleconomische hefbomen en met betrekking tot de splitsing van B-H-V zal proberen aan te pakken'.

'De N-VA zal bijgevolg collegiaal samenwerken met de bemiddelaar en hoopt dat dit alsnog tot het verhoopte resultaat mag leiden', zo luidt het.

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft woensdag positief gereageerd op de werkmethode die koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft voorgesteld.Vande Lanotte heeft gevraagd dat de zeven partijen die onderhandelen over de staatshervorming hun voorstel inzake een nieuwe financieringswet tegen woensdagavond zouden overmaken. Vande Lanotte bezorgt ze dan aan de Nationale Bank en het Planbureau.In een mededeling zegt De Wever het een goede zaak te vinden dat de bemiddelaar alle partijen uitnodigt om zwart op wit een eigen financieringsmodel voor te stellen. 'Dat zal hopelijk duidelijk maken waar alle partijen naar toe willen', aldus de N-VA-voorzitter.De Wever is ook tevreden dat Vande Lanotte parallel 'alle bezwaren tegen de overheveling van de sociaaleconomische hefbomen en met betrekking tot de splitsing van B-H-V zal proberen aan te pakken'. 'De N-VA zal bijgevolg collegiaal samenwerken met de bemiddelaar en hoopt dat dit alsnog tot het verhoopte resultaat mag leiden', zo luidt het.