In de Kamer is donderdag de hoogdringende behandeling van het wetsvoorstel over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde afgewezen. Alleen Vlaams Belang en Lijst Dedecker stemden voor. De N-VA onthield zich.

De N-VA had woensdag aangegeven dat ze de hoogdringendheid van haar eigen voorstel niet zou vragen nadat ze had vastgesteld dat ze daarvoor toch geen meerderheid zou halen. De partij zou ook vragen voor hoogdringendheid van andere partijen niet steunen.

N-VA-fractieleider Jan Jambon had Vlaams Belang woensdag
opgeroepen de hoogdringendheid niet te vragen. Maar het VB en Lijst Dedecker vroegen donderdag in de plenaire Kamer de hoogdringende behandeling van het wetsvoorstel.

Ze kregen daar echter geen steun voor van de andere partijen. De N-VA onthield zich, net als CD&V en Open VLD. De andere partijen stemden tegen.

In de Kamer is donderdag de hoogdringende behandeling van het wetsvoorstel over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde afgewezen. Alleen Vlaams Belang en Lijst Dedecker stemden voor. De N-VA onthield zich.De N-VA had woensdag aangegeven dat ze de hoogdringendheid van haar eigen voorstel niet zou vragen nadat ze had vastgesteld dat ze daarvoor toch geen meerderheid zou halen. De partij zou ook vragen voor hoogdringendheid van andere partijen niet steunen.N-VA-fractieleider Jan Jambon had Vlaams Belang woensdag opgeroepen de hoogdringendheid niet te vragen. Maar het VB en Lijst Dedecker vroegen donderdag in de plenaire Kamer de hoogdringende behandeling van het wetsvoorstel. Ze kregen daar echter geen steun voor van de andere partijen. De N-VA onthield zich, net als CD&V en Open VLD. De andere partijen stemden tegen.