Het zou gaan om de informatie dat OCMW-medewerkers de dienst Woontoezicht eerder al hadden gealarmeerd over de erbarmelijke staat van de ontplofte woning. Maar Woontoezicht, dat onder de bevoegdheid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) valt, vond een controle niet prioritair.

OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) heeft nu een klacht ingediend tegen Johan Peeters. Het raadslid is al verhoord door de federale politie, net als drie OCMW-medewerkers, en de Antwerpse procureur moet nu beslissen of hij Peeters zal vervolgen. De SP.A'er wilde aan Het Laatste Nieuws niet reageren, om het onderzoek niet in het gedrang te brengen.

Het zou gaan om de informatie dat OCMW-medewerkers de dienst Woontoezicht eerder al hadden gealarmeerd over de erbarmelijke staat van de ontplofte woning. Maar Woontoezicht, dat onder de bevoegdheid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) valt, vond een controle niet prioritair. OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) heeft nu een klacht ingediend tegen Johan Peeters. Het raadslid is al verhoord door de federale politie, net als drie OCMW-medewerkers, en de Antwerpse procureur moet nu beslissen of hij Peeters zal vervolgen. De SP.A'er wilde aan Het Laatste Nieuws niet reageren, om het onderzoek niet in het gedrang te brengen.