Een en ander staat in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Geert Bourgeois liet dit weekend in een interview weten dat het Belgische model uitgeleefd is en dat alle bevoegdheden naar Vlaanderen moeten verhuizen. Indien N-VA bij de verkiezingen groot genoeg wordt, kan ze haar wil opleggen aan de Franstaligen, legde hij uit.

'Uniek in de wereld'

Ironisch genoeg valt bij een andere N-VA'er intussen een heel ander geluid te horen. "Het Belgisch federalisme is uniek in de wereld. De twee volkeren die in België samenleven - Vlamingen en Walen - zijn erin geslaagd om in verschillende stappen, en steeds in onderling overleg, een unitaire staat om te vormen naar een federale staat. We hebben dit steeds gedaan in vreedzaam overleg en met respect voor elkaars gevoeligheden en belangen", verklaarde Peumans woensdag in het Servische deelparlement van Bosnië-Herzegovina

Inspiratie

"Misschien kunnen sommige elementen van het Belgische federalisme u inspireren of zijn ze zelfs bruikbaar om uw problemen op te lossen. Het zou mij zeer verheugen als mijn bezoek hiertoe bijgedragen heeft", zegt de parlementsvoorzitter nog. (Belga/TV)

Een en ander staat in De Standaard en Het Nieuwsblad. Geert Bourgeois liet dit weekend in een interview weten dat het Belgische model uitgeleefd is en dat alle bevoegdheden naar Vlaanderen moeten verhuizen. Indien N-VA bij de verkiezingen groot genoeg wordt, kan ze haar wil opleggen aan de Franstaligen, legde hij uit.'Uniek in de wereld' Ironisch genoeg valt bij een andere N-VA'er intussen een heel ander geluid te horen. "Het Belgisch federalisme is uniek in de wereld. De twee volkeren die in België samenleven - Vlamingen en Walen - zijn erin geslaagd om in verschillende stappen, en steeds in onderling overleg, een unitaire staat om te vormen naar een federale staat. We hebben dit steeds gedaan in vreedzaam overleg en met respect voor elkaars gevoeligheden en belangen", verklaarde Peumans woensdag in het Servische deelparlement van Bosnië-HerzegovinaInspiratie "Misschien kunnen sommige elementen van het Belgische federalisme u inspireren of zijn ze zelfs bruikbaar om uw problemen op te lossen. Het zou mij zeer verheugen als mijn bezoek hiertoe bijgedragen heeft", zegt de parlementsvoorzitter nog. (Belga/TV)