Dat schrijft De Morgen op gezag van anonieme bronnen binnen de Leuvense universiteit. Pieters zou vicerector humane wetenschappen worden.

Studiegenoot van rector Torfs

De 56-jarige Pieters is sinds 1988 verbonden aan de KU Leuven, waar hij zich toelegde op de sociale zekerheid. Eind jaren negentig raakte hij ook verkozen als federaal volksvertegenwoordiger voor de toenmalige Volksunie. Na de verkiezingen van 2010 was hij zowat een jaar voorzitter van de Senaat en kreeg hij ook even, samen met Kamervoorzitter André Flahaut, de opdracht om de afgesprongen regeringsonderhandelingen weer op de rails te krijgen.

Ook de nieuw verkozen rector Rik Torfs trok recent de Senaatsdeuren achter zich dicht, om weer voltijds aan de universiteit aan de slag te gaan. CD&V'er Torfs studeerde destijds ook rechten met Pieters, aldus de krant.

Meer nieuwe namen

Naast Pieters komen er nog zeven vicerectoren. De Morgen citeert daarbij Didier Pollefeyt (onderwijsbeleid), Liliane Schoofs (onderzoeksbeleid), Rik Gosselink (studentenbeleid), Katlijn Malfliet (identiteit en cultuur), Wim Robberecht (biomedische wetenschappen), Georges Gielen (wetenschap en technologie) en Marc Depaepe (campus Kortrijk).

De definitieve beslissing valt pas maandag, wanneer de universiteitsraad en de raad van bestuur samenkomen. (Belga/TV)

Dat schrijft De Morgen op gezag van anonieme bronnen binnen de Leuvense universiteit. Pieters zou vicerector humane wetenschappen worden.Studiegenoot van rector Torfs De 56-jarige Pieters is sinds 1988 verbonden aan de KU Leuven, waar hij zich toelegde op de sociale zekerheid. Eind jaren negentig raakte hij ook verkozen als federaal volksvertegenwoordiger voor de toenmalige Volksunie. Na de verkiezingen van 2010 was hij zowat een jaar voorzitter van de Senaat en kreeg hij ook even, samen met Kamervoorzitter André Flahaut, de opdracht om de afgesprongen regeringsonderhandelingen weer op de rails te krijgen. Ook de nieuw verkozen rector Rik Torfs trok recent de Senaatsdeuren achter zich dicht, om weer voltijds aan de universiteit aan de slag te gaan. CD&V'er Torfs studeerde destijds ook rechten met Pieters, aldus de krant.Meer nieuwe namen Naast Pieters komen er nog zeven vicerectoren. De Morgen citeert daarbij Didier Pollefeyt (onderwijsbeleid), Liliane Schoofs (onderzoeksbeleid), Rik Gosselink (studentenbeleid), Katlijn Malfliet (identiteit en cultuur), Wim Robberecht (biomedische wetenschappen), Georges Gielen (wetenschap en technologie) en Marc Depaepe (campus Kortrijk). De definitieve beslissing valt pas maandag, wanneer de universiteitsraad en de raad van bestuur samenkomen. (Belga/TV)