De sp.a'er vreest dat de andere partijen slechts op zoek zijn naar een manier om "de progressieve, sociale partijen" toch nog uit de onderhandelingen te gooien.

De toespraak van Vande Lanotte viel quasi tegelijk met de doortocht van N-VA-voorzitter Bart De Wever in het VRT-programma De Zevende Dag, waar die een oproep lanceerde om een formateur aan te stellen die effectief een nieuwe regering vormt en dus ook de nieuwe coalitiepartners kiest.

"We moeten niet naïef zijn", verklaarde Vande Lanotte intussen in zijn thuisbasis Oostende. "Het gaat vandaag niet over de vraag: meer of minder Vlaanderen. Het gaat vandaag niet over de vraag: meer of minder autonomie (...) Het gaat over de vraag: Welk Vlaanderen. Het gaat over de vraag: hoe kunnen we progressieve, sociale partijen die zich constructief opstellen voor de staatshervorming er toch nog uit gooien", waarschuwde de voormalige sp.a-voorzitter.

"Voka, de baas van de N-VA"

Vande Lanotte vreest naar eigen zeggen dat zijn partij subtiel buitengewerkt wordt. De andere partijen weten immers dat doorgedreven besparingen voor sp.a enkel kunnen als de zwaarste schouders de zwaarste lasten dragen. "Het Voka, de baas van de N-VA zoals De Wever zelf zegt, ziet zo'n eerlijke verdeling niet zitten", argumenteerde hij. "Dus moeten wij eruit. Dat is het echte debat vandaag."

Concreet herhaalde Vande Lanotte zondag zijn pleidooi voor prijscontroles op energie. De belasting op de nucleaire rente wil hij gebruiken om de prijs van elektriciteit te verlagen en de extra kosten voor windmolens op zee op te vangen. (Belga)

De sp.a'er vreest dat de andere partijen slechts op zoek zijn naar een manier om "de progressieve, sociale partijen" toch nog uit de onderhandelingen te gooien. De toespraak van Vande Lanotte viel quasi tegelijk met de doortocht van N-VA-voorzitter Bart De Wever in het VRT-programma De Zevende Dag, waar die een oproep lanceerde om een formateur aan te stellen die effectief een nieuwe regering vormt en dus ook de nieuwe coalitiepartners kiest. "We moeten niet naïef zijn", verklaarde Vande Lanotte intussen in zijn thuisbasis Oostende. "Het gaat vandaag niet over de vraag: meer of minder Vlaanderen. Het gaat vandaag niet over de vraag: meer of minder autonomie (...) Het gaat over de vraag: Welk Vlaanderen. Het gaat over de vraag: hoe kunnen we progressieve, sociale partijen die zich constructief opstellen voor de staatshervorming er toch nog uit gooien", waarschuwde de voormalige sp.a-voorzitter."Voka, de baas van de N-VA" Vande Lanotte vreest naar eigen zeggen dat zijn partij subtiel buitengewerkt wordt. De andere partijen weten immers dat doorgedreven besparingen voor sp.a enkel kunnen als de zwaarste schouders de zwaarste lasten dragen. "Het Voka, de baas van de N-VA zoals De Wever zelf zegt, ziet zo'n eerlijke verdeling niet zitten", argumenteerde hij. "Dus moeten wij eruit. Dat is het echte debat vandaag." Concreet herhaalde Vande Lanotte zondag zijn pleidooi voor prijscontroles op energie. De belasting op de nucleaire rente wil hij gebruiken om de prijs van elektriciteit te verlagen en de extra kosten voor windmolens op zee op te vangen. (Belga)