CD&V en N-VA hebben in het Vlaams Parlement samen een duidelijke meerderheid van 70 op 124 zetels. Dat zou betekenen dat Open VLD na vijf jaar oppositie opnieuw niet in de Vlaamse meerderheid zou zitten.

De aankondiging van N-VA en CD&V volgt een dag nadat PS en CDH hetzelfde deden op Waals niveau. PS en CDH brengen immers samen regeringen op de been voor Wallonië, Brussel en de Franse gemeenschap. In Brussel nemen ze er het FDF bij. Daarmee nam de PS informateur Bart De Wever in snelheid.

Deze ochtend zei uittredend Vlaams minister-president Kris Peeters al dat er snel stappen gezet moesten worden om te starten met de vorming van een Vlaamse regering.

Ook federaal vindt Peeters niet dat informateur Bart De Wever "zich moet laten misleiden of nu moet zeggen: zaken kunnen niet meer", nu PS en CDH zich aan mekaar geklonken hebben.

"Ik hoop dat Bart De Wever de komende dagen hard blijft werken om te kijken wat federaal nog kan. Het is nu zeker niet het moment om de schouders te laten hangen", oordeelt Peeters, die naar De Wever wijst "om te kijken wat mogelijk is". "Ik hoop dat hij het stuur nog een tijdje goed vasthoudt", aldus Peeters. (TE)

CD&V en N-VA hebben in het Vlaams Parlement samen een duidelijke meerderheid van 70 op 124 zetels. Dat zou betekenen dat Open VLD na vijf jaar oppositie opnieuw niet in de Vlaamse meerderheid zou zitten. De aankondiging van N-VA en CD&V volgt een dag nadat PS en CDH hetzelfde deden op Waals niveau. PS en CDH brengen immers samen regeringen op de been voor Wallonië, Brussel en de Franse gemeenschap. In Brussel nemen ze er het FDF bij. Daarmee nam de PS informateur Bart De Wever in snelheid.Deze ochtend zei uittredend Vlaams minister-president Kris Peeters al dat er snel stappen gezet moesten worden om te starten met de vorming van een Vlaamse regering.Ook federaal vindt Peeters niet dat informateur Bart De Wever "zich moet laten misleiden of nu moet zeggen: zaken kunnen niet meer", nu PS en CDH zich aan mekaar geklonken hebben."Ik hoop dat Bart De Wever de komende dagen hard blijft werken om te kijken wat federaal nog kan. Het is nu zeker niet het moment om de schouders te laten hangen", oordeelt Peeters, die naar De Wever wijst "om te kijken wat mogelijk is". "Ik hoop dat hij het stuur nog een tijdje goed vasthoudt", aldus Peeters. (TE)