De N-VA-Kamerfractie heeft het wetsvoorstel over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde maandag opnieuw ingediend.

Fractieleider Jan Jambon wilde vorige week de hoogdringende behandeling van een gelijkaardig wetsvoorstel van Vlaams Belang niet steunen om de verduidelijkingsopdracht van Bart De Wever geen stokken in de wielen te steken.

Maar hij kondigde aan dat B-H-V verder de parlementaire weg kon bewandelen indien de opdracht van De Wever niet tot resultaat zou leiden.

Bij de N-VA werd maandag gezegd dat er woord wordt gehouden en er dus opnieuw een B-H-V-wetsvoorstel werd ingediend, zeker nadat de Franstalige partijen de compromistekst van De Wever zeer snel na ontvangst hebben verworpen.

Het B-H-V-voorstel dat werd ingediend is het voorstel dat in de vorige legislatuur eenzijdig door de Vlamingen in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken werd goedgekeurd.

De N-VA-Kamerfractie heeft het wetsvoorstel over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde maandag opnieuw ingediend.Fractieleider Jan Jambon wilde vorige week de hoogdringende behandeling van een gelijkaardig wetsvoorstel van Vlaams Belang niet steunen om de verduidelijkingsopdracht van Bart De Wever geen stokken in de wielen te steken.Maar hij kondigde aan dat B-H-V verder de parlementaire weg kon bewandelen indien de opdracht van De Wever niet tot resultaat zou leiden.Bij de N-VA werd maandag gezegd dat er woord wordt gehouden en er dus opnieuw een B-H-V-wetsvoorstel werd ingediend, zeker nadat de Franstalige partijen de compromistekst van De Wever zeer snel na ontvangst hebben verworpen.Het B-H-V-voorstel dat werd ingediend is het voorstel dat in de vorige legislatuur eenzijdig door de Vlamingen in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken werd goedgekeurd.