N-VA is niet tevreden over het akkoord dat minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) bereikte over de harmonisering van arbeiders en bedienden. 'Dit is niet de structurele oplossing die onze economie nodig heeft', aldus Kamerlid Zuhal Demir (N-VA).

"Vergaderingen van bijna 30 uur leiden zelden of nooit tot doordachte langetermijnoplossingen: het is gewoon een uitputtingsslag geworden", zegt Zuhal Demir. Ze hekelt het feit dat de oplossing vooral focust op de carensdag en de ontslagvergoeding.

"Terwijl er tien grote verschillen zijn tussen beide statuten", zegt het Kamerlid. Ze doelt daarbij onder meer op het vakantiestelsel, de loonvorming, de paritaire comités en de tijdelijke werkloosheid. "Enkel een totaaloplossing kan soelaas brengen", betoogt Demir.

Ze betreurt ook dat het parlement niet werd betrokken bij het overleg. (Belga/AVE)

N-VA is niet tevreden over het akkoord dat minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) bereikte over de harmonisering van arbeiders en bedienden. 'Dit is niet de structurele oplossing die onze economie nodig heeft', aldus Kamerlid Zuhal Demir (N-VA). "Vergaderingen van bijna 30 uur leiden zelden of nooit tot doordachte langetermijnoplossingen: het is gewoon een uitputtingsslag geworden", zegt Zuhal Demir. Ze hekelt het feit dat de oplossing vooral focust op de carensdag en de ontslagvergoeding. "Terwijl er tien grote verschillen zijn tussen beide statuten", zegt het Kamerlid. Ze doelt daarbij onder meer op het vakantiestelsel, de loonvorming, de paritaire comités en de tijdelijke werkloosheid. "Enkel een totaaloplossing kan soelaas brengen", betoogt Demir. Ze betreurt ook dat het parlement niet werd betrokken bij het overleg. (Belga/AVE)