Volgens N-VA-Kamerlid Jan Spooren zou brugpensioen op 56 jaar een 'uitholling' betekenen van het regeringsbeleid om de strijd aan te gaan tegen de vele openstaande vacatures en de nood om langer te werken. 'Dit zou een oneigenlijk gebruik zijn van een beleid dat wordt afgebouwd. We roepen de minister op dit niet goed te keuren'.

In een tweet roept Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zijn federale collega Peeters op de wetgeving aan te passen, of de bevoegdheid aan Vlaanderen te geven. 'Zolang die slechte federale brugpensioenwetgeving bestaat, zal ze toegepast worden. Dus aub, Kris Peeters, pas die wetgeving aan. Of geef de bevoegdheid aan Vlaanderen', klinkt het in een tweet van Muyters.

Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) is er niet van overtuigd dat het brugpensioen op 56 jaar nodig is bij Carrefour, maar hij roept ministers van Werk Kris Peeters (CD&V) en Philippe Muyters (N-VA) op 'de hete patat' niet naar elkaar door te schuiven en alles in het werk te stellen om de betrokkenen naar een nieuwe job te begeleiden.

Vakbonden en directie bij warenhuisketen Carrefour bereikten een akkoord waardoor werknemers op 56 jaar op SWT (systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag)- de opvolger van het brugpensioen - kunnen. N-VA wil dat federaal minister van Werk Peeters zich daartegen verzet. De CD&V'er verwijst echter naar de rol van Vlaams minister van Werk Muyters, maar die zegt enkel bevoegd te zijn voor de outplacement die Carrefour zou aanbieden.

Minister De Croo roept woensdag in De Ochtend op Radio 1 zijn collega's op de hete aardappel niet langer naar elkaar door te schuiven. 'In plaats van te ruziën' lijkt het De Croo logischer dat ze er alles zouden doen die werknemers van Carrefour aan een nieuwe job te helpen, 'op een moment dat er in alle sectoren nood is aan mensen'. Hij wil dat minister Muyters van het activeringsbeleid van de VDAB een 'echte realiteit' maakt.

De liberaal wijst daarbij naar het stigma dat 'ten onrechte' boven 56-plussers hangt die hun werk kwijtspelen. De Croo is er overigens niet van overtuigd dat het SWT op 56 jaar nodig is bij Carrefour, 'maar dat is een individuele beslissing van minister Peeters'.

Volgens N-VA-Kamerlid Jan Spooren zou brugpensioen op 56 jaar een 'uitholling' betekenen van het regeringsbeleid om de strijd aan te gaan tegen de vele openstaande vacatures en de nood om langer te werken. 'Dit zou een oneigenlijk gebruik zijn van een beleid dat wordt afgebouwd. We roepen de minister op dit niet goed te keuren'. In een tweet roept Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zijn federale collega Peeters op de wetgeving aan te passen, of de bevoegdheid aan Vlaanderen te geven. 'Zolang die slechte federale brugpensioenwetgeving bestaat, zal ze toegepast worden. Dus aub, Kris Peeters, pas die wetgeving aan. Of geef de bevoegdheid aan Vlaanderen', klinkt het in een tweet van Muyters. Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) is er niet van overtuigd dat het brugpensioen op 56 jaar nodig is bij Carrefour, maar hij roept ministers van Werk Kris Peeters (CD&V) en Philippe Muyters (N-VA) op 'de hete patat' niet naar elkaar door te schuiven en alles in het werk te stellen om de betrokkenen naar een nieuwe job te begeleiden.Vakbonden en directie bij warenhuisketen Carrefour bereikten een akkoord waardoor werknemers op 56 jaar op SWT (systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag)- de opvolger van het brugpensioen - kunnen. N-VA wil dat federaal minister van Werk Peeters zich daartegen verzet. De CD&V'er verwijst echter naar de rol van Vlaams minister van Werk Muyters, maar die zegt enkel bevoegd te zijn voor de outplacement die Carrefour zou aanbieden. Minister De Croo roept woensdag in De Ochtend op Radio 1 zijn collega's op de hete aardappel niet langer naar elkaar door te schuiven. 'In plaats van te ruziën' lijkt het De Croo logischer dat ze er alles zouden doen die werknemers van Carrefour aan een nieuwe job te helpen, 'op een moment dat er in alle sectoren nood is aan mensen'. Hij wil dat minister Muyters van het activeringsbeleid van de VDAB een 'echte realiteit' maakt. De liberaal wijst daarbij naar het stigma dat 'ten onrechte' boven 56-plussers hangt die hun werk kwijtspelen. De Croo is er overigens niet van overtuigd dat het SWT op 56 jaar nodig is bij Carrefour, 'maar dat is een individuele beslissing van minister Peeters'.