"Een particuliere aangelegenheid" zei minister Muyters in het Vlaams parlement in antwoord op de vraag van LDD'er Peter Reekmans of koning Albert onroerende voorheffing betaalt op de appartementen die hij heeft laten bouwen in het Hazengras in Oostende.

Prins Laurent

Onlangs veroordeelde een Gentse rechter de Koninklijke Stichting tot het betalen van tweemaal zo'n 14.500 euro aan achterstallige onroerende voorheffing voor de woonplaats van prins Laurent in Tervuren. Sinds 2000 int Vlaanderen, als enige gewest, zelf de onroerende voorheffing. Tot dan stelde de fiscus alle leden van de koninklijke familie vrij van de heffing. De Vlaamse fiscale administratie zag dit anders en trok naar de rechter.

Privépersoon

Vlaams parlementslid Reekmans wou van Muyters weten wat de houding is ten opzichte van andere eigendommen van de koninklijke familie en Koninklijke Stichting in Vlaanderen. Muyters liet daarop weten dat het om een particuliere aangelegenheid gaat, tot onbegrip van Reekmans.

"De koning ontvangt wel een dotatie, maar niet uit de Vlaamse kas", verduidelijkt Muyters' woordvoerder. "Vanuit het perspectief van de Vlaamse administratie is hij een privépersoon." (Belga/EE)

"Een particuliere aangelegenheid" zei minister Muyters in het Vlaams parlement in antwoord op de vraag van LDD'er Peter Reekmans of koning Albert onroerende voorheffing betaalt op de appartementen die hij heeft laten bouwen in het Hazengras in Oostende. Prins Laurent Onlangs veroordeelde een Gentse rechter de Koninklijke Stichting tot het betalen van tweemaal zo'n 14.500 euro aan achterstallige onroerende voorheffing voor de woonplaats van prins Laurent in Tervuren. Sinds 2000 int Vlaanderen, als enige gewest, zelf de onroerende voorheffing. Tot dan stelde de fiscus alle leden van de koninklijke familie vrij van de heffing. De Vlaamse fiscale administratie zag dit anders en trok naar de rechter. Privépersoon Vlaams parlementslid Reekmans wou van Muyters weten wat de houding is ten opzichte van andere eigendommen van de koninklijke familie en Koninklijke Stichting in Vlaanderen. Muyters liet daarop weten dat het om een particuliere aangelegenheid gaat, tot onbegrip van Reekmans. "De koning ontvangt wel een dotatie, maar niet uit de Vlaamse kas", verduidelijkt Muyters' woordvoerder. "Vanuit het perspectief van de Vlaamse administratie is hij een privépersoon." (Belga/EE)