Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) wil werk maken van een elektronisch platform voor de dienstenchequesector. Dat zei hij tijdens een bezoek aan het dienstenchequebedrijf GreenHouse in Waregem. Vanaf 1 april wordt de sector volledig overgeheveld naar het Vlaams Gewest.

60 procent-regel

Minister Muyters bevestigde in Waregem dat de sector een belangrijke poot is binnen de arbeidsmarkt en wil in de toekomst de sector blijven ondersteunen. "Ik wil gaan voor een administratieve vereenvoudiging, zowel voor bedrijven als voor de gebruikers. Laat ons de regeltjes die niet nodig zijn schrappen, zoals de 60 procent-regel die ik reeds heb geschrapt", aldus Muyters.

De 60 procent-regel bepaalde dat zes op de tien personeelsleden uit minderhedengroepen moesten komen. "Niet omdat het niet goed is, maar vooral omdat we er geen verplichting mogen van maken. De nadruk moet op talent liggen, niet op kleur of afkomst", aldus de minister.

Digitalisering

Daarnaast wil de minister werk maken van een elektronisch platform. "Ik wil inzetten op digitalisering. We kunnen de huidige manier van werken met dienstencheques op een eenvoudigere manier doen. Het is de bedoeling om binnen een paar jaar de gebruiker, de dienstenchequebedrijven en de overheid op één platform te krijgen. Iedereen kan daar dan de dienstencheques bestellen, besteden en de geleverde prestaties uitbetalen aan de werknemers."

De sector blijft voor de minister heel belangrijk omdat jonge, en ook oudere, gezinnen een betere combinatie kunnen vinden tussen werk en privé, omdat het kansen biedt aan mensen die anders vaak niet aan bod komen en omdat het zwartwerk tegengaat nu de professionalisering zich doorzet. "Net daarom hebben we de prijzen en de fiscale aftrek behouden", besluit de minister. (Belga/WB)

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) wil werk maken van een elektronisch platform voor de dienstenchequesector. Dat zei hij tijdens een bezoek aan het dienstenchequebedrijf GreenHouse in Waregem. Vanaf 1 april wordt de sector volledig overgeheveld naar het Vlaams Gewest.Minister Muyters bevestigde in Waregem dat de sector een belangrijke poot is binnen de arbeidsmarkt en wil in de toekomst de sector blijven ondersteunen. "Ik wil gaan voor een administratieve vereenvoudiging, zowel voor bedrijven als voor de gebruikers. Laat ons de regeltjes die niet nodig zijn schrappen, zoals de 60 procent-regel die ik reeds heb geschrapt", aldus Muyters. De 60 procent-regel bepaalde dat zes op de tien personeelsleden uit minderhedengroepen moesten komen. "Niet omdat het niet goed is, maar vooral omdat we er geen verplichting mogen van maken. De nadruk moet op talent liggen, niet op kleur of afkomst", aldus de minister. Daarnaast wil de minister werk maken van een elektronisch platform. "Ik wil inzetten op digitalisering. We kunnen de huidige manier van werken met dienstencheques op een eenvoudigere manier doen. Het is de bedoeling om binnen een paar jaar de gebruiker, de dienstenchequebedrijven en de overheid op één platform te krijgen. Iedereen kan daar dan de dienstencheques bestellen, besteden en de geleverde prestaties uitbetalen aan de werknemers." De sector blijft voor de minister heel belangrijk omdat jonge, en ook oudere, gezinnen een betere combinatie kunnen vinden tussen werk en privé, omdat het kansen biedt aan mensen die anders vaak niet aan bod komen en omdat het zwartwerk tegengaat nu de professionalisering zich doorzet. "Net daarom hebben we de prijzen en de fiscale aftrek behouden", besluit de minister. (Belga/WB)