Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws.

Als Europees expert in het 'Foundation Board' van WADA was Muyters goedgeplaatst om de hiaten in het internationaal dopingbeleid mee aan te passen. Dinsdagochtend e-mailde Muyters topmannen David Howman en Craig Reedie. Hij schreef hoe de Belgische topsporter onnodig voorlopig geschorst werd voor iets wat met behandeling van ziekte te maken had, en vroeg om de internationale procedures rond dat zwangerschapshormoon (HCG) te herzien.

De minister kreeg onmiddellijk antwoord van WADA met de melding dat ze het dossier van Van der Plaetsen grondig gaan bekijken. Op de volgende bijeenkomst, half november in Parijs, komt de affaire op de agenda. Muyters reageert tevreden. "Een correct en menselijk dopingbeleid: dat is het doel."

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws.Als Europees expert in het 'Foundation Board' van WADA was Muyters goedgeplaatst om de hiaten in het internationaal dopingbeleid mee aan te passen. Dinsdagochtend e-mailde Muyters topmannen David Howman en Craig Reedie. Hij schreef hoe de Belgische topsporter onnodig voorlopig geschorst werd voor iets wat met behandeling van ziekte te maken had, en vroeg om de internationale procedures rond dat zwangerschapshormoon (HCG) te herzien. De minister kreeg onmiddellijk antwoord van WADA met de melding dat ze het dossier van Van der Plaetsen grondig gaan bekijken. Op de volgende bijeenkomst, half november in Parijs, komt de affaire op de agenda. Muyters reageert tevreden. "Een correct en menselijk dopingbeleid: dat is het doel." (Belga/RR)