De Franstalige liberalen van de MR zijn bereid om te praten over de vermogenswinstbelasting die CD&V zo graag wil, schrijven verschillende kranten woensdag.

"Een debat over een vermogenswinstbelasting, why not?" zegt minister van Begroting Hervé Jamar (MR) in De Standaard. "We leven gelukkig in een democratie waar ministers ideeën op tafel kunnen leggen. Het is aan CD&V-vicepremier Kris Peeters om iets voor te stellen op de kern en het daar te rechtvaardigen."

'MR is niet geïnteresseerd'

In 'Matin Première' op de RTBF-radio komt Jamar echter op die uitspraken terug. "In het regeerakkoord is momenteel geen sprake van de vermogenswinstbelasting en er is ook geen officiële vraag van CD&V. Bovendien is MR niet geïnteresseerd', klonk het.

Fiscale amnestie

CD&V voelt zich gesterkt door de grote opkomst op de vakbondsbetoging afgelopen donderdag om de vermogenswinstbelasting op tafel te leggen. N-VA en Open VLD blijven zich verzetten tegen de belasting. In De Tijd zet Jamar overigens ook de deur open voor een nieuw rondje fiscale amnestie. "De fiscale regularisatie was een one-shot, maar intussen hebben we er al drie achter de rug. Misschien komt er binnen een paar jaar nog een vierde shot, als de regering dat beslist. Persoonlijk vind ik dat we dat moeten overwegen." De Franstalige liberalen hadden dat voorstel tijdens de regeringsvorming al op de tafel gelegd, maar CD&V was toen geen voorstander.

(Belga/WB)

De Franstalige liberalen van de MR zijn bereid om te praten over de vermogenswinstbelasting die CD&V zo graag wil, schrijven verschillende kranten woensdag. "Een debat over een vermogenswinstbelasting, why not?" zegt minister van Begroting Hervé Jamar (MR) in De Standaard. "We leven gelukkig in een democratie waar ministers ideeën op tafel kunnen leggen. Het is aan CD&V-vicepremier Kris Peeters om iets voor te stellen op de kern en het daar te rechtvaardigen."In 'Matin Première' op de RTBF-radio komt Jamar echter op die uitspraken terug. "In het regeerakkoord is momenteel geen sprake van de vermogenswinstbelasting en er is ook geen officiële vraag van CD&V. Bovendien is MR niet geïnteresseerd', klonk het. CD&V voelt zich gesterkt door de grote opkomst op de vakbondsbetoging afgelopen donderdag om de vermogenswinstbelasting op tafel te leggen. N-VA en Open VLD blijven zich verzetten tegen de belasting. In De Tijd zet Jamar overigens ook de deur open voor een nieuw rondje fiscale amnestie. "De fiscale regularisatie was een one-shot, maar intussen hebben we er al drie achter de rug. Misschien komt er binnen een paar jaar nog een vierde shot, als de regering dat beslist. Persoonlijk vind ik dat we dat moeten overwegen." De Franstalige liberalen hadden dat voorstel tijdens de regeringsvorming al op de tafel gelegd, maar CD&V was toen geen voorstander. (Belga/WB)