Het breukje tussen het FDF en de MR is gelijmd. De MR en haar dochterpartij waren het niet eens over hun houding ten aanzien van de N-VA. MR-voorzitter Charles Michel en FDF-voorzitter Olivier Maingain hebben de zaak woensdag bijgelegd. "Het incident is gesloten", zegt Michel.

FDF-voorzitter Maingain haalde vorig weekend fors uit naar de N-VA. Hij vond dat de MR, waar zijn partij deel van uitmaakt, over concrete thema's geen bevoorrechte samenwerking met de N-VA moest aangaan. MR en N-VA zaten een tijdje geleden samen om te bekijken of ze het eens konden worden rond een aantal zaken in het asiel- en migratiebeleid. Diverse personen binnen de MR konden de scherpe taal van de FDF-kopman weinig smaken.

Akkefietje bijgelegd

Michel en Maingain hebben de zaak nu uitgepraat. "We hebben de basisengagementen die tot de oprichting van de MR hebben geleid herbevestigd. Dat zegt dat we opkomen voor de Franstaligen waar ook in het land en dat we de erkenning van Brussel als volwaardig gewest zullen blijven verdedigen", zegt Michel.

De MR zal mogelijke meningsverschillen voortaan intern uitpraten, laat de MR-voorzitter verstaan. "De nota van de formateur Elio Di Rupo zal intern door de MR-instanties besproken worden". Michel benadrukt dat zijn partij aan elke vergadering die de formateur belegt zal deelnemen "zonder exclusieven".

Het breukje tussen het FDF en de MR is gelijmd. De MR en haar dochterpartij waren het niet eens over hun houding ten aanzien van de N-VA. MR-voorzitter Charles Michel en FDF-voorzitter Olivier Maingain hebben de zaak woensdag bijgelegd. "Het incident is gesloten", zegt Michel. FDF-voorzitter Maingain haalde vorig weekend fors uit naar de N-VA. Hij vond dat de MR, waar zijn partij deel van uitmaakt, over concrete thema's geen bevoorrechte samenwerking met de N-VA moest aangaan. MR en N-VA zaten een tijdje geleden samen om te bekijken of ze het eens konden worden rond een aantal zaken in het asiel- en migratiebeleid. Diverse personen binnen de MR konden de scherpe taal van de FDF-kopman weinig smaken. Akkefietje bijgelegd Michel en Maingain hebben de zaak nu uitgepraat. "We hebben de basisengagementen die tot de oprichting van de MR hebben geleid herbevestigd. Dat zegt dat we opkomen voor de Franstaligen waar ook in het land en dat we de erkenning van Brussel als volwaardig gewest zullen blijven verdedigen", zegt Michel. De MR zal mogelijke meningsverschillen voortaan intern uitpraten, laat de MR-voorzitter verstaan. "De nota van de formateur Elio Di Rupo zal intern door de MR-instanties besproken worden". Michel benadrukt dat zijn partij aan elke vergadering die de formateur belegt zal deelnemen "zonder exclusieven".