Het debat over de veiligheid in Molenbeek kreeg een nieuwe opstoot toen eerder deze week bekend raakte dat reclamebureau Mortierbrigade wegtrekt uit Molenbeek omdat het de vele gevallen van agressie, vandalisme en inbraak niet meer kan doorstaan. Ook BBDO, een ander Molenbeeks reclamebureau sloeg een noodkreet.

In de krant De Morgen reageerde burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) echter nogal gematigd op de hele heisa. Zo sprak hij over "een paar incidenten per maand". "Waar is dan dat grote samenlevingsprobleem?"

Weigeren van hulpDe problemen die er zijn, geraken, volgens Moureaux, niet opgelost door het gebrek aan politiekrachten, maar volgens minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) weigerde de burgemeester eerder meermaals het aanbod van extra manschappen, schrijven De Standaard en De Morgen. "Zo hebben wij aangeboden om met de scheepvaartpolitie te patrouilleren langs het Kanaal aan de rand van deze wijk, maar dat voorstel werd afgewezen."

Aan De Standaard zegt Moureaux weet te hebben van 15 extra agenten. Maar volgens Turtelboom zijn het er meer: "Er zijn al 45 mensen van de federale politie doorgeschoven naar het lokale niveau. Daar bovenop zijn nu net 10 extra agenten aangekomen" aldus Turtelboom in beide kranten. In de komende weken komen er nog een tiental bij en zijn de 50 volgende agenten van de politieschool ook prioritair gereserveerd voor de politiezone.

"Bovendien kunnen de Brusselse burgemeesters ook een beroep doen op 50 federale agenten bij incidenten. Moureaux heeft daar al welgeteld één keer gebruik van gemaakt, in januari", zegt Turtelboom. Molenbeek maakte evenmin gebruik van de mogelijkheid tot nultolerantie, voegt ze eraan toe in De Standaard. (Belga/VF)

Het debat over de veiligheid in Molenbeek kreeg een nieuwe opstoot toen eerder deze week bekend raakte dat reclamebureau Mortierbrigade wegtrekt uit Molenbeek omdat het de vele gevallen van agressie, vandalisme en inbraak niet meer kan doorstaan. Ook BBDO, een ander Molenbeeks reclamebureau sloeg een noodkreet. In de krant De Morgen reageerde burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) echter nogal gematigd op de hele heisa. Zo sprak hij over "een paar incidenten per maand". "Waar is dan dat grote samenlevingsprobleem?" Weigeren van hulpDe problemen die er zijn, geraken, volgens Moureaux, niet opgelost door het gebrek aan politiekrachten, maar volgens minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) weigerde de burgemeester eerder meermaals het aanbod van extra manschappen, schrijven De Standaard en De Morgen. "Zo hebben wij aangeboden om met de scheepvaartpolitie te patrouilleren langs het Kanaal aan de rand van deze wijk, maar dat voorstel werd afgewezen." Aan De Standaard zegt Moureaux weet te hebben van 15 extra agenten. Maar volgens Turtelboom zijn het er meer: "Er zijn al 45 mensen van de federale politie doorgeschoven naar het lokale niveau. Daar bovenop zijn nu net 10 extra agenten aangekomen" aldus Turtelboom in beide kranten. In de komende weken komen er nog een tiental bij en zijn de 50 volgende agenten van de politieschool ook prioritair gereserveerd voor de politiezone. "Bovendien kunnen de Brusselse burgemeesters ook een beroep doen op 50 federale agenten bij incidenten. Moureaux heeft daar al welgeteld één keer gebruik van gemaakt, in januari", zegt Turtelboom. Molenbeek maakte evenmin gebruik van de mogelijkheid tot nultolerantie, voegt ze eraan toe in De Standaard. (Belga/VF)