De arrestant was een drugsdealer die op het punt stond naar Frankrijk te vertrekken, schrijft Het Laatste Nieuws. Maar volgens Gazet van Antwerpen is de website slecht beveiligd voor tipgevers.

Niet lang nadat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) www.mostwanted.federalepolitie.be activeerde, kreeg de politie een gouden tip: het onderduikadres van ene Marc De Block. Die 42-jarige man werd in 2010 in Bergen tot zeven jaar cel veroordeeld voor drugshandel, maar leefde al jaren ondergedoken. In Dilbeek, zo bleek nu.

Leden van het Fugitive Active Search Team (FAST) van de federale politie konden de man nog net klissen toen hij naar zijn auto stapte met twee reiskoffers. De drugsdealer had zichzelf óók op de website gezien en wilde uitwijken naar Frankrijk.

Hacken

Gazet van Antwerpen schrijft zaterdag dat hackers vaststellen dat de identiteit van de tipgevers via de website onvoldoende is beveiligd. De code van de website is terug te vinden op een publiek online platform. En het formulier voor het invullen van de tip is eenvoudig te onderscheppen en te lezen. "Bovendien gaan de gegevens eerst via een server van het Amerikaanse bedrijf FormSpree, dat de facto onder toezicht staat van de Amerikaanse inlichtingendiensten", aldus hacker Eskimo. De federale politie zegt alles te hebben gedaan om de identiteit van tipgevers te beschermen voor hackers. "We sluiten evenwel niet uit dat er nog enkele gaten zijn in de beveiliging van de website. Die moeten we sluiten", zegt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie. "Daarover zullen we de volgende dagen nog samenzitten met experts."

(Belga/RR)

De arrestant was een drugsdealer die op het punt stond naar Frankrijk te vertrekken, schrijft Het Laatste Nieuws. Maar volgens Gazet van Antwerpen is de website slecht beveiligd voor tipgevers. Niet lang nadat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) www.mostwanted.federalepolitie.be activeerde, kreeg de politie een gouden tip: het onderduikadres van ene Marc De Block. Die 42-jarige man werd in 2010 in Bergen tot zeven jaar cel veroordeeld voor drugshandel, maar leefde al jaren ondergedoken. In Dilbeek, zo bleek nu. Leden van het Fugitive Active Search Team (FAST) van de federale politie konden de man nog net klissen toen hij naar zijn auto stapte met twee reiskoffers. De drugsdealer had zichzelf óók op de website gezien en wilde uitwijken naar Frankrijk. Gazet van Antwerpen schrijft zaterdag dat hackers vaststellen dat de identiteit van de tipgevers via de website onvoldoende is beveiligd. De code van de website is terug te vinden op een publiek online platform. En het formulier voor het invullen van de tip is eenvoudig te onderscheppen en te lezen. "Bovendien gaan de gegevens eerst via een server van het Amerikaanse bedrijf FormSpree, dat de facto onder toezicht staat van de Amerikaanse inlichtingendiensten", aldus hacker Eskimo. De federale politie zegt alles te hebben gedaan om de identiteit van tipgevers te beschermen voor hackers. "We sluiten evenwel niet uit dat er nog enkele gaten zijn in de beveiliging van de website. Die moeten we sluiten", zegt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie. "Daarover zullen we de volgende dagen nog samenzitten met experts."(Belga/RR)