De Moslimexecutieve zal zich kandidaat stellen bij een oproep van Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) tot nieuwe kandidaten voor de derdenuitzendingen op de openbare omroep.

Dat zegt een woordvoerder woensdag in De Morgen. De erkenning van de verenigingen die momenteel derdenuitzendingen mogen maken, is in principe afgelopen, maar werd verlengd tot eind 2010. Volgens het kabinet-Lieten komt er een oproep tot nieuwe kandidaten. Die zou volgende maand gelanceerd worden.

Volgens woordvoerder Mhamed Achaibi zal de Moslimexecutieve zich dan kandidaat stellen. 'Met die derdenuitzendingen hopen we de publieke opinie juist te kunnen informeren. We gaan de islam anders en beter uitleggen. Nu bestaan er nog te veel misverstanden', aldus Achaibi.

Daarom wil de Executieve een erkenning om uitzendingen door derden te mogen maken. Momenteel zijn er zes organisaties die daarvoor de toestemming hebben.

De Moslimexecutieve zal zich kandidaat stellen bij een oproep van Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) tot nieuwe kandidaten voor de derdenuitzendingen op de openbare omroep.Dat zegt een woordvoerder woensdag in De Morgen. De erkenning van de verenigingen die momenteel derdenuitzendingen mogen maken, is in principe afgelopen, maar werd verlengd tot eind 2010. Volgens het kabinet-Lieten komt er een oproep tot nieuwe kandidaten. Die zou volgende maand gelanceerd worden.Volgens woordvoerder Mhamed Achaibi zal de Moslimexecutieve zich dan kandidaat stellen. 'Met die derdenuitzendingen hopen we de publieke opinie juist te kunnen informeren. We gaan de islam anders en beter uitleggen. Nu bestaan er nog te veel misverstanden', aldus Achaibi.Daarom wil de Executieve een erkenning om uitzendingen door derden te mogen maken. Momenteel zijn er zes organisaties die daarvoor de toestemming hebben.