Een lezing van de Nederlandse schrijver Benno Barnard voor de vrijzinnige dienst van de Antwerpse universiteit is woensdagavond verstoord door extremistische moslims.

"Normaal zou ik woensdagavond een lezing geven voor een vijftigtal studenten. De lezing over de politieke islam draagt de ironische titel 'Leve God, weg met Allah' en dat was voor enkele extremisten voldoende om ze te verstoren nog voor ik drie zinnen had gezegd", vertelt de schrijver. "Tot mijn grote verbazing zaten er bij aanvang van de lezing een hele hoop moslims in de zaal. Al snel bleek dat zij niet enkel om te luisteren naar de aula in de Rodestraat waren afgezakt. Via sms en de website sharia4belgium was er opgeroepen om de lezing te verstoren."

Rector Alain Verschoren benadrukt dat de Universiteit van Antwerpen actief pluralisme hoog in het vaandel draagt en ruimte wil bieden voor alle meningen om met elkaar in dialoog te gaan. "Ik vind het jammer dat die kans tot dialoog er niet was omdat de lezing al verstoord werd na enkele minuten."

Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens bevestigt dat iets na 20 uur een melding binnenliep op de radiokamer voor ordeverstoring in de universiteit. Bij aankomst heeft de politie een twintigtal moslims uit het gebouw begeleid. Uiteindelijk bleef het bij wat roepen en is er geen geweld gebruikt. Er werd niemand opgepakt.

Een lezing van de Nederlandse schrijver Benno Barnard voor de vrijzinnige dienst van de Antwerpse universiteit is woensdagavond verstoord door extremistische moslims. "Normaal zou ik woensdagavond een lezing geven voor een vijftigtal studenten. De lezing over de politieke islam draagt de ironische titel 'Leve God, weg met Allah' en dat was voor enkele extremisten voldoende om ze te verstoren nog voor ik drie zinnen had gezegd", vertelt de schrijver. "Tot mijn grote verbazing zaten er bij aanvang van de lezing een hele hoop moslims in de zaal. Al snel bleek dat zij niet enkel om te luisteren naar de aula in de Rodestraat waren afgezakt. Via sms en de website sharia4belgium was er opgeroepen om de lezing te verstoren." Rector Alain Verschoren benadrukt dat de Universiteit van Antwerpen actief pluralisme hoog in het vaandel draagt en ruimte wil bieden voor alle meningen om met elkaar in dialoog te gaan. "Ik vind het jammer dat die kans tot dialoog er niet was omdat de lezing al verstoord werd na enkele minuten." Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens bevestigt dat iets na 20 uur een melding binnenliep op de radiokamer voor ordeverstoring in de universiteit. Bij aankomst heeft de politie een twintigtal moslims uit het gebouw begeleid. Uiteindelijk bleef het bij wat roepen en is er geen geweld gebruikt. Er werd niemand opgepakt.