De man verwondde twee agenten, een man en een vrouw. Volgens de woordvoerder van de politie Brussel West, commissaris Johan Berckmans, gaat het om een 34-jarige moslim uit Parijs.

Keukenmes

De man zou vrijdag in Brussel zijn aangekomen. Berckmans: "Tussen de papieren die hij bij had, zaten krantenartikels over de jonge vrouw in nikab die gecontroleerd werd, over Sharia4Belgium en over de oproep van het Vlaams Belang, dat 250 euro uitlooft voor iedereen die een vrouw in nikab of boerka aangeeft. Op zijn papieren stonden ook onsamenhangende teksten met uitspraken waaruit haat tegen de politie blijkt."

De dertiger was behoorlijk over zijn toeren, aldus commissaris Berckmans, want het kostte de politie heel wat moeite om hem te overmeesteren. "Hij was gewapend met een keukenmes met een lemmet van 23 centimeter. Na zijn arrestatie is hij overgebracht naar het ziekenhuis voor een medisch onderzoek en vervolgens naar het commissariaat, waar hij nu wacht om verhoord te worden."

Nekwonden

De twee agenten die de man verwond heeft, beiden dertigers, zijn intussen aan de beterhand. De man liep een snijwonde op in de nek en heeft het ziekenhuis al mogen verlaten.Zijn vrouwelijke collega raakte gewond in nek en onderrug en zal vermoedelijk ook vrijdagavond nog naar huis mogen.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet "veroordeelt met de grootste vastberadenheid" de aanval. "Weerzinwekkende agressie", klinkt het.

"De rechtstaat moet doorgaan met zich te doen eerbiedigen met de adequate middelen", zei Milquet. (Belga/TV)

De man verwondde twee agenten, een man en een vrouw. Volgens de woordvoerder van de politie Brussel West, commissaris Johan Berckmans, gaat het om een 34-jarige moslim uit Parijs.Keukenmes De man zou vrijdag in Brussel zijn aangekomen. Berckmans: "Tussen de papieren die hij bij had, zaten krantenartikels over de jonge vrouw in nikab die gecontroleerd werd, over Sharia4Belgium en over de oproep van het Vlaams Belang, dat 250 euro uitlooft voor iedereen die een vrouw in nikab of boerka aangeeft. Op zijn papieren stonden ook onsamenhangende teksten met uitspraken waaruit haat tegen de politie blijkt." De dertiger was behoorlijk over zijn toeren, aldus commissaris Berckmans, want het kostte de politie heel wat moeite om hem te overmeesteren. "Hij was gewapend met een keukenmes met een lemmet van 23 centimeter. Na zijn arrestatie is hij overgebracht naar het ziekenhuis voor een medisch onderzoek en vervolgens naar het commissariaat, waar hij nu wacht om verhoord te worden." Nekwonden De twee agenten die de man verwond heeft, beiden dertigers, zijn intussen aan de beterhand. De man liep een snijwonde op in de nek en heeft het ziekenhuis al mogen verlaten.Zijn vrouwelijke collega raakte gewond in nek en onderrug en zal vermoedelijk ook vrijdagavond nog naar huis mogen.Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet "veroordeelt met de grootste vastberadenheid" de aanval. "Weerzinwekkende agressie", klinkt het. "De rechtstaat moet doorgaan met zich te doen eerbiedigen met de adequate middelen", zei Milquet. (Belga/TV)