Volgens kredietbeoordelaar Moody's dreigt blootstelling aan de problematische Hongaarse en Ierse markten de winst van KBC te drukken.

Vanwege de ongunstige economische toestand kan KBC het ook moeilijk krijgen om een deel van de in 2008 en 2009 ontvangen overheidssteun terug te betalen tegen eind 2013, zoals de Europese Commissie eist.

Outlook stabiel

Ten slotte krijgt KBC het door de marktdruk mogelijk lastig om zich te financieren. De BFSR-score van KBC Bank (de score van de financiële sterkte) daalt van C- naar D+. De langetermijnrating van KBC Bank daalt twee stappen van A1 naar A3. Die van KBC Group daalt van A2 naar B.

De "outlook" is wel stabiel. Moody's zegt dat alle risico's in de huidige rating vervat zitten, tenzij een exit van Griekenland uit de eurozone het meest waarschijnlijke scenario wordt. (Belga/TV)

Volgens kredietbeoordelaar Moody's dreigt blootstelling aan de problematische Hongaarse en Ierse markten de winst van KBC te drukken. Vanwege de ongunstige economische toestand kan KBC het ook moeilijk krijgen om een deel van de in 2008 en 2009 ontvangen overheidssteun terug te betalen tegen eind 2013, zoals de Europese Commissie eist.Outlook stabiel Ten slotte krijgt KBC het door de marktdruk mogelijk lastig om zich te financieren. De BFSR-score van KBC Bank (de score van de financiële sterkte) daalt van C- naar D+. De langetermijnrating van KBC Bank daalt twee stappen van A1 naar A3. Die van KBC Group daalt van A2 naar B. De "outlook" is wel stabiel. Moody's zegt dat alle risico's in de huidige rating vervat zitten, tenzij een exit van Griekenland uit de eurozone het meest waarschijnlijke scenario wordt. (Belga/TV)