Molenbeek: Vrouw in nikab dient klacht in tegen politie

De jonge vrouw in nikab die zich verzette bij een politiecontrole aan een tramhalte in Jette heeft beslist klacht in te dienen tegen de politie van de zone Brussel-West.

De vrouw in nikab van wie de identiteit door de politie gecontroleerd werd, heeft beslist klacht in te dienen tegen de politie van de zone Brussel-West. Haar advocaat, Meester Didier De Quévy, bevestigt het nieuws in La Capitale.

De vrouw wordt op 8 juni bij het Comité P, dat de politie controleert, verwacht om de betrokken agenten te identificeren. Volgende week dinsdag zal de vrouw zich burgerlijke partij stellen en klacht indienen wegens slagen en verwondingen en aanranding van de eerbaarheid.

Volgens haar advocaat ligt de vrouw momenteel in het ziekenhuis voor voorbereidend onderzoek met het oog op een operatie, vermoedelijk eind juni. Identiteitscontrole

De jonge vrouw in nikab raakte vorige week gewond toen zij bij een identiteitscontrole door de politie weigerde zich bekend te maken. Ze werd daarop meegenomen naar het politiecommissariaat. Een politieagente hield aan het incident een gebroken neus over. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content