De gijzeling in Seraing is afgelopen. De politie van de zone Seraing-Neupré kreeg woensdagnamiddag een oproep van een man die zei dat hij met de dood was bedreigd. Bij hun aankomst ter plaatse hoorden de agenten twee ontploffingen. Ze slaagden erin contact op te nemen met de man, die er prompt mee dreigde op hen te schieten en zich vervolgens verschanste in de woning.

Er volgde eerst nog een vuurgevecht, maar de man kon uiteindelijk door de speciale interventie-eenheden worden overmeesterd. De agressieveling raakte tijdens de interventie gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

De lokale politie had de wijk afgesloten. (Belga/AVE)

De gijzeling in Seraing is afgelopen. De politie van de zone Seraing-Neupré kreeg woensdagnamiddag een oproep van een man die zei dat hij met de dood was bedreigd. Bij hun aankomst ter plaatse hoorden de agenten twee ontploffingen. Ze slaagden erin contact op te nemen met de man, die er prompt mee dreigde op hen te schieten en zich vervolgens verschanste in de woning. Er volgde eerst nog een vuurgevecht, maar de man kon uiteindelijk door de speciale interventie-eenheden worden overmeesterd. De agressieveling raakte tijdens de interventie gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis.De lokale politie had de wijk afgesloten. (Belga/AVE)