Het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD) gaat vandaag/maandag beslissen om vanaf dinsdag 10 maart het dreigingsniveau te verlagen van niveau 3 naar 2, van ernstig naar gemiddeld. Dat heeft Het Laatste Nieuws vernomen.

Militairen blijven

Het is onduidelijk of de verlaging is ingegeven door een minder groot risico op terreur of door de onhoudbare intensiteit van dreigingsniveau 3. Alle politiezones werden de voorbije maanden geacht om extra alert te zijn en meer mensen in te zetten, ook voor routineuze klussen. Dat kostte handenvol geld en legde grote druk op de korpsen.

Op papier horen er bij dreigingsniveau 2 geen gewapende militairen in de straten te paraderen, maar in de praktijk ziet het er niet naar uit dat die meteen uit het Brusselse en het Antwerpse straatbeeld zullen verdwijnen, aldus de krant. (Belga/WB)

Het Coördinatieorgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD) gaat vandaag/maandag beslissen om vanaf dinsdag 10 maart het dreigingsniveau te verlagen van niveau 3 naar 2, van ernstig naar gemiddeld. Dat heeft Het Laatste Nieuws vernomen. Het is onduidelijk of de verlaging is ingegeven door een minder groot risico op terreur of door de onhoudbare intensiteit van dreigingsniveau 3. Alle politiezones werden de voorbije maanden geacht om extra alert te zijn en meer mensen in te zetten, ook voor routineuze klussen. Dat kostte handenvol geld en legde grote druk op de korpsen. Op papier horen er bij dreigingsniveau 2 geen gewapende militairen in de straten te paraderen, maar in de praktijk ziet het er niet naar uit dat die meteen uit het Brusselse en het Antwerpse straatbeeld zullen verdwijnen, aldus de krant. (Belga/WB)