Moeder zet zelf filmpje van pesterijen tegen dochter op Facebook

Op Facebook is een filmpje te zien waarin een 13-jarig meisje aan een school in Roeselare gepest en geslagen wordt door medeleerlingen. De moeder van het meisje heeft het filmpje zelf op het internet gezet.

De feiten dateren van de laatste schooldag van een school in Roeselare eerder deze week. Een meisje van 13 wordt aangevallen door 6 pesters terwijl ze op de bus zit te wachten. Het meisje wordt aan de haren getrokken, geslagen en gestampt. Ze krijgt ook vuistslagen in het gezicht.

Eén van de pesters heeft alles gefilmd en een video van 4 minuten lang op YouTube gepost. ‘Als een herinnering voor later,’ zegt één van de pesters. Het duurde niet lang voordat YouTube zelf de video met de pesterijen verwijderde.

Aanklacht

Intussen postte de moeder van het meisje het filmpje zelf opnieuw op het internet. Met die actie wil ze de feiten aanklagen. Via Facebook is het filmpje met de pesterijen al tienduizenden keren gedeeld.

‘Wij willen dat het pesten stopt,’ zegt de moeder van het meisje in Het Laatste Nieuws. ‘Mijn hart brak toen ik het filmpje zag. Als ouders waren wij in shock. Mijn dochter wilde het zelf aan iedereen tonen. Zodat anderen dit niet hoeven meemaken.’

Onderzoek

De ouders van het meisje dienden intussen klacht in bij de politie. Die start een onderzoek naar de feiten. Ook de school zegt dat ze maatregelen zal nemen tegen de pesters. Er is een tuchtdossier opgestart tegen de zes leerflingen die hebben meegedaan aan de pesterijen tegen het meisje. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content