Montasser AlDe'emeh werd vorige week nog weggehoond als 'paniekzaaier' omdat hij vond dat we de terreurdreigementen van de Antwerpse Syriëstrijder Abdellah Nouamane beter ernstig kunnen nemen. Maar het incident met de Marokkaanse islamist Ayoub El-Khazzani, lijkt hem toch gelijk te geven. El-Khazzani was sinds 2012 bekend bij verschillende veiligheidsdiensten, waaronder ook de Belgische. 'Maar hoe kon hij dan in Brussel zonder slag of stoot de trein nemen met oorlogswapens in zijn bagage?', vraagt Montasser AlDe'emeh zich af. 'Het bewijst toch dat onze veiligheidsdiensten amateuristisch bezig zijn?'

Minister van Justitie Koen Geens zei dat de veiligheidsdiensten enorm veel signalementen van geradicaliseerde moslims krijgen, maar dat ze onmogelijk iedereen permanent in de gaten kunnen houden.

ALDE'EMEH: Dat zijn excuses. De veiligheidsdiensten moeten de middelen en de mensen krijgen om dat wél te doen. Of gaan we daarmee wachten tot een of andere slapende cel echt een bloedbad aanricht? Er worden miljoenen vrijgemaakt om teruggekeerde jihadisten in de gevangenis te deradicaliseren. Wel, dat werkt voor geen meter omdat de aanpak fout zit. Je kunt dat geld beter besteden aan politie- en veiligheidsdiensten.

Het volledige interview leest u deze week in Knack.

Montasser AlDe'emeh werd vorige week nog weggehoond als 'paniekzaaier' omdat hij vond dat we de terreurdreigementen van de Antwerpse Syriëstrijder Abdellah Nouamane beter ernstig kunnen nemen. Maar het incident met de Marokkaanse islamist Ayoub El-Khazzani, lijkt hem toch gelijk te geven. El-Khazzani was sinds 2012 bekend bij verschillende veiligheidsdiensten, waaronder ook de Belgische. 'Maar hoe kon hij dan in Brussel zonder slag of stoot de trein nemen met oorlogswapens in zijn bagage?', vraagt Montasser AlDe'emeh zich af. 'Het bewijst toch dat onze veiligheidsdiensten amateuristisch bezig zijn?'Minister van Justitie Koen Geens zei dat de veiligheidsdiensten enorm veel signalementen van geradicaliseerde moslims krijgen, maar dat ze onmogelijk iedereen permanent in de gaten kunnen houden.ALDE'EMEH: Dat zijn excuses. De veiligheidsdiensten moeten de middelen en de mensen krijgen om dat wél te doen. Of gaan we daarmee wachten tot een of andere slapende cel echt een bloedbad aanricht? Er worden miljoenen vrijgemaakt om teruggekeerde jihadisten in de gevangenis te deradicaliseren. Wel, dat werkt voor geen meter omdat de aanpak fout zit. Je kunt dat geld beter besteden aan politie- en veiligheidsdiensten.Het volledige interview leest u deze week in Knack.