Advocaat en oprichter van de Personenpartij Mischaël Modrikamen is donderdagavond in verdenking gesteld door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise.

De advocaat kondigde dat vrijdag zelf aan in een persbericht, waarin hij herhaalt geen enkele strafbare daad gesteld te hebben.

"Ik benadruk met klem dat ik geen enkele strafbare daad begaan heb in het dossier-Donaldson of in een ander dossier. Ik zal alle energie en wilskracht opbrengen om de waarheid duidelijk te maken", aldus Modrikamen.

De advocaat, die maandag voor een eerste keer verhoord werd voor witwaspraktijken, is donderdag opnieuw verhoord. Hij geeft aan dat hij geconfronteerd is met één van de mensen die hem beschuldigen, tegen wie hij een klacht ingediend heeft. "Deze persoon is in belangrijke mate teruggekomen op zijn eerdere verklaringen. Daar ben ik blij om. Ik heb gevraagd om ook met de andere betrokken partijen in het dossier geconfronteerd te worden en graag zo snel mogelijk."

"Na deze confrontatie en tot mijn verbazing gaf rechter Claise aan dat hij me in verdenking stelt, op vraag van het parket van Brussel", gaat Modrikamen verder. Hij verbaast zich hierover gezien de nieuwe verklaringen tijdens de confrontatie, gezien het feit dat hij niet opnieuw verhoord is na de confrontatie en omdat het dossier dat maandag op zijn kabinet in beslag genomen werd, nog niet onderzocht is.

"Omdat ik vandaag een publieke figuur ben die zich engageert in de politieke vernieuwing van het land, wil ik een voorbeeld zijn van transparantie door deze informatie zelf publiek te maken", besluit hij.

Advocaat en oprichter van de Personenpartij Mischaël Modrikamen is donderdagavond in verdenking gesteld door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise. De advocaat kondigde dat vrijdag zelf aan in een persbericht, waarin hij herhaalt geen enkele strafbare daad gesteld te hebben. "Ik benadruk met klem dat ik geen enkele strafbare daad begaan heb in het dossier-Donaldson of in een ander dossier. Ik zal alle energie en wilskracht opbrengen om de waarheid duidelijk te maken", aldus Modrikamen. De advocaat, die maandag voor een eerste keer verhoord werd voor witwaspraktijken, is donderdag opnieuw verhoord. Hij geeft aan dat hij geconfronteerd is met één van de mensen die hem beschuldigen, tegen wie hij een klacht ingediend heeft. "Deze persoon is in belangrijke mate teruggekomen op zijn eerdere verklaringen. Daar ben ik blij om. Ik heb gevraagd om ook met de andere betrokken partijen in het dossier geconfronteerd te worden en graag zo snel mogelijk." "Na deze confrontatie en tot mijn verbazing gaf rechter Claise aan dat hij me in verdenking stelt, op vraag van het parket van Brussel", gaat Modrikamen verder. Hij verbaast zich hierover gezien de nieuwe verklaringen tijdens de confrontatie, gezien het feit dat hij niet opnieuw verhoord is na de confrontatie en omdat het dossier dat maandag op zijn kabinet in beslag genomen werd, nog niet onderzocht is. "Omdat ik vandaag een publieke figuur ben die zich engageert in de politieke vernieuwing van het land, wil ik een voorbeeld zijn van transparantie door deze informatie zelf publiek te maken", besluit hij.