Depraetere, medewerkster van parlementslid Alain Top, was degene die de veelbesproken studie te pakken kreeg. Volgens haar zit bij die vijf tot zeven chefs ook Claude Van de Voorde, ex-kabinetschef van defensieminister Steven Vandeput en ex-baas van de luchtmacht.

'We weten dat hij één vergadering bijwoonde waar de langere levensduur van de F-16's besproken is.'

Naast Van de Voorde heeft SP.A het over de twee generaals en twee kolonels, onder wie kolonel Harold Van Pee, die deze week tijdelijk een stap opzijzetten.

Daarnaast noemt Depraetere ook generaal Michel Ocula. Volgens de informatie van de socialisten heeft kolonel Van Pee erop aangedrongen de studie wel door te geven aan de hogere echelons.

'Wij wachten de resultaten af van de audits', klinkt het op het kabinet-Vandeput.

Depraetere, medewerkster van parlementslid Alain Top, was degene die de veelbesproken studie te pakken kreeg. Volgens haar zit bij die vijf tot zeven chefs ook Claude Van de Voorde, ex-kabinetschef van defensieminister Steven Vandeput en ex-baas van de luchtmacht. 'We weten dat hij één vergadering bijwoonde waar de langere levensduur van de F-16's besproken is.' Naast Van de Voorde heeft SP.A het over de twee generaals en twee kolonels, onder wie kolonel Harold Van Pee, die deze week tijdelijk een stap opzijzetten. Daarnaast noemt Depraetere ook generaal Michel Ocula. Volgens de informatie van de socialisten heeft kolonel Van Pee erop aangedrongen de studie wel door te geven aan de hogere echelons. 'Wij wachten de resultaten af van de audits', klinkt het op het kabinet-Vandeput.