Malika El Aroud, één van de hoofdverdachten in het Brussels terrorismeproces, riskeert een gevangenisstraf van minstens acht jaar. Dat heeft de federale procureur dinsdag gevorderd.

Aroud is de weduwe van de kamikaze die in september 2001 in Afghanistan bij de moordaanslag op commandant Massoud betrokken was en wiens huidige echtgenoot, Moez Garsaloui, in Afghanistan terroristen zou opleiden.

Naast El Aroud en Garsaloui, die op de vlucht is, is ook de jonge twintiger Hicham Beyayo een hoofdverdachte.

Zij worden ervan verdacht aan het hoofd te staan van een netwerk dat strijders voor een opleiding in wapens en explosieven naar kampen van al-Qaida aan de Pakistaans-Afghaanse grensstreek stuurt.

Volgens federaal procureur Jean-Marc Trigaux is El Aroud 'het icoon van de jihadisten' en "een van de meest invloedrijke jihadisten op het internet'.

Malika El Aroud, één van de hoofdverdachten in het Brussels terrorismeproces, riskeert een gevangenisstraf van minstens acht jaar. Dat heeft de federale procureur dinsdag gevorderd.Aroud is de weduwe van de kamikaze die in september 2001 in Afghanistan bij de moordaanslag op commandant Massoud betrokken was en wiens huidige echtgenoot, Moez Garsaloui, in Afghanistan terroristen zou opleiden.Naast El Aroud en Garsaloui, die op de vlucht is, is ook de jonge twintiger Hicham Beyayo een hoofdverdachte.Zij worden ervan verdacht aan het hoofd te staan van een netwerk dat strijders voor een opleiding in wapens en explosieven naar kampen van al-Qaida aan de Pakistaans-Afghaanse grensstreek stuurt.Volgens federaal procureur Jean-Marc Trigaux is El Aroud 'het icoon van de jihadisten' en "een van de meest invloedrijke jihadisten op het internet'.