Minnares koning Albert spreekt openlijk

© Belga
Annelies Van Erp
Annelies Van Erp Medewerker van ngo Memisa

De moeder van Delphine Boël, Sybille de Selys Longchamp, doorbreekt na meer dan 40 jaar het stilzwijgen rond haar relatie met de pas afgetreden koning Albert II.

De zender Vier pakt uit met een tweeledige documentaire Onze dochter heet Delphine waarin Sybille de Selys Longchamp openhartig praat over haar verleden. De moeder van Delphine Boël gaat naar verluidt geen enkele vraag uit de weg en spreekt openlijk over haar relatie met koning Albert.

Enkele maanden geleden spande Delphine Boël onverwacht een rechtszaak aan tegen koning Albert, prinses Astrid en de huidige koning Filip. Sybille de Selys Longchamps steunde haar dochter en stapte mee in de rechtszaak waarmee Boël wil bewijzen dat koning Albert II haar biologische vader is.

‘De weigering van Albert is een enorme vergissing’

“Dat Albert Delphine nooit heeft erkend, beschouw ik als een enorme teleurstelling en vergissing”, zei de 71-jarige barones toen in de krant Le Soir. Volgens haar is er sprake van een psychologische weigering en wil de koning Delphine daarom niet erkennen.

Sybille de Selys Longchamps, leerde de koning kennen in Griekenland, waar haar vader ambassadeur was. “Mijn dochter is geboren in februari 1968. Ik heb jarenlang in een leugen geleefd, omdat ik een schandaal wilde vermijden. Bovendien wilde ik Albert en Delphine beschermen”, getuigt Sybille de Selys daarover in de krant.

Relatie duurde tien jaar

Tien jaar heeft hun relatie geduurd. Volgens de Selys woonden Albert en Paola toen op verschillende verdiepingen in het Belvédère en zagen ze elkaar bijna nooit, alleen op officiële gebeurtenissen.

Sybille de Selys verbrak zelf de relatie en verhuisde naar Groot-Brittannië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content