De Franse gemeenschapsminister Evelyne Huytebroeck (Ecolo), heeft zich verontschuldigd nadat ze beboet werd voor het parkeren van haar wagen op een plaats voorbehouden aan andersvaliden. Dat schrijft de Franstalige krant La Capitale. Cynisch detail: Huytebroeck is voogdijminister voor andersvaliden.

'Bord niet gezien'

Huytebroeck, die ook gemeenteraadslid in Vorst is, parkeerde haar auto daar voor een vergadering van de gemeenteraad dinsdagavond. Ze zegt dat ze het bord zag en benadrukt dat de plaats niet in het blauw geschilderd was. "Ze zal op de volgende zitting van de gemeenteraad een verzoek indienen om dat te doen", aldus een medewerker van de minister.

Haar politieke tegenstanders hebben de gelegenheid aangegrepen om kritiek te leveren op de minister, "die er altijd snel bij is om de les te lezen, maar wanneer ze het voorbeeld moet geven, zie je haar niet meer", dixit Corinne De Permentier.(Belga/EE)

De Franse gemeenschapsminister Evelyne Huytebroeck (Ecolo), heeft zich verontschuldigd nadat ze beboet werd voor het parkeren van haar wagen op een plaats voorbehouden aan andersvaliden. Dat schrijft de Franstalige krant La Capitale. Cynisch detail: Huytebroeck is voogdijminister voor andersvaliden.'Bord niet gezien' Huytebroeck, die ook gemeenteraadslid in Vorst is, parkeerde haar auto daar voor een vergadering van de gemeenteraad dinsdagavond. Ze zegt dat ze het bord zag en benadrukt dat de plaats niet in het blauw geschilderd was. "Ze zal op de volgende zitting van de gemeenteraad een verzoek indienen om dat te doen", aldus een medewerker van de minister. Haar politieke tegenstanders hebben de gelegenheid aangegrepen om kritiek te leveren op de minister, "die er altijd snel bij is om de les te lezen, maar wanneer ze het voorbeeld moet geven, zie je haar niet meer", dixit Corinne De Permentier.(Belga/EE)