Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft in een mededeling meer uitleg gegeven over de voorstellen die ze heeft voorgelegd tijdens haar vergadering met de "taskforce Syrië". Een daarvan is de vraag of er een koninklijk besluit moet komen dat Belgen verbiedt om te gaan vechten in Syrië.

De nota van Milquet stelt ook de versterking voor van verschillende voorzieningen en dat om de kern voor te bereiden die ze aan premier Elio Di Rupo heeft gevraagd begin volgende week.

Identiteitskaarten

Andere punten die ter sprake kwamen, waren de kwestie rond de identiteitskaarten, een versterking van de detectie-instrumenten op het internet en grenscontroles in Turkije en andere landen. Zoals bekend stelde de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) eerder deze week voor om radicaliserende jongeren hun identiteitskaart af te nemen.

Grenscontroles

Milquet bevestigt dat op haar vraag alle controles aan de grens, zeker wat betreft minderjarigen, verstrengd zijn.

Het nationale programma voor de preventie van radicalisme dat de laatste maanden is uitgewerkt, staat gepland op de volgende ministerraad. (Belga/EE)

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft in een mededeling meer uitleg gegeven over de voorstellen die ze heeft voorgelegd tijdens haar vergadering met de "taskforce Syrië". Een daarvan is de vraag of er een koninklijk besluit moet komen dat Belgen verbiedt om te gaan vechten in Syrië. De nota van Milquet stelt ook de versterking voor van verschillende voorzieningen en dat om de kern voor te bereiden die ze aan premier Elio Di Rupo heeft gevraagd begin volgende week. Identiteitskaarten Andere punten die ter sprake kwamen, waren de kwestie rond de identiteitskaarten, een versterking van de detectie-instrumenten op het internet en grenscontroles in Turkije en andere landen. Zoals bekend stelde de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) eerder deze week voor om radicaliserende jongeren hun identiteitskaart af te nemen.Grenscontroles Milquet bevestigt dat op haar vraag alle controles aan de grens, zeker wat betreft minderjarigen, verstrengd zijn. Het nationale programma voor de preventie van radicalisme dat de laatste maanden is uitgewerkt, staat gepland op de volgende ministerraad. (Belga/EE)