In een interview vrijdag met de krant La Libre Belgique zegt Milquet dat N-VA kleur zal moeten bekennen, want "als het voorstel dat op tafel ligt niet goed genoeg is voor een Vlaamse partij, om welke reden dan ook, wil dat nog niet zeggen dat ook de andere partijen niet tevreden zijn.

"Het is een erg belangrijk voorstel", gaat Milquet verder. "De N-VA zegt zelf dat de partij in 2007 in de lucht zou zijn gesprongen van vreugde indien het voorstel toen op tafel had gelegen."

De CDH-voorzitster zegt ook dat "we nu verder staan dan een jaar geleden". "We kunnen zeggen dat we nog nooit zo diep vast zaten in de politieke impasse. Maar men moet ook erkennen dat we nog nooit zo ver gegaan zijn in het uittekenen van een staatshervorming", aldus Milquet.

Tijd voor de laatste fase

"Wat we nu moeten doen, is overgaan tot een fase waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. We moeten vragen wie bereid is aan de definitieve onderhandelingen deel te nemen. Want het is tijd voor de laatste fase. Na Wouter Beke hebben we geen nood aan nog eens een andere overgangsfase. Ieder moet nu bepalen of hij op deze basis in de onderhandelingen wil stappen, met inbegrip van de N-VA", luidt het.

De CDH-voorzitster wil de N-VA niet "a priori" uitsluiten, maar "als een partij, de N-VA of een andere, zou beslissen om niet deel te nemen, dat ze de anderen dan tenminste laat verder werken en afsluiten". (Belga/TE)

In een interview vrijdag met de krant La Libre Belgique zegt Milquet dat N-VA kleur zal moeten bekennen, want "als het voorstel dat op tafel ligt niet goed genoeg is voor een Vlaamse partij, om welke reden dan ook, wil dat nog niet zeggen dat ook de andere partijen niet tevreden zijn. "Het is een erg belangrijk voorstel", gaat Milquet verder. "De N-VA zegt zelf dat de partij in 2007 in de lucht zou zijn gesprongen van vreugde indien het voorstel toen op tafel had gelegen." De CDH-voorzitster zegt ook dat "we nu verder staan dan een jaar geleden". "We kunnen zeggen dat we nog nooit zo diep vast zaten in de politieke impasse. Maar men moet ook erkennen dat we nog nooit zo ver gegaan zijn in het uittekenen van een staatshervorming", aldus Milquet. Tijd voor de laatste fase "Wat we nu moeten doen, is overgaan tot een fase waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. We moeten vragen wie bereid is aan de definitieve onderhandelingen deel te nemen. Want het is tijd voor de laatste fase. Na Wouter Beke hebben we geen nood aan nog eens een andere overgangsfase. Ieder moet nu bepalen of hij op deze basis in de onderhandelingen wil stappen, met inbegrip van de N-VA", luidt het. De CDH-voorzitster wil de N-VA niet "a priori" uitsluiten, maar "als een partij, de N-VA of een andere, zou beslissen om niet deel te nemen, dat ze de anderen dan tenminste laat verder werken en afsluiten". (Belga/TE)