Militaire inlichtingendienst stuurt speurders naar Defensie op zoek naar mol

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) © Image Globe

De militaire geheime dienst ADIV heeft speurders gestuurd naar kabinet van minister van defensie Steven Vandeput (N-VA) om de ‘mol’ op te sporen die geheime documenten lekte.

In zijn zoektocht naar de ‘mol’ die geheime documenten lekte rond de hervormingen bij het leger, is de militaire inlichtingendienst ADIV ook op het kabinet van Defensieminister Steven Vandeput gaan aankloppen. De speurders wilden een laptop meenemen, maar dat liet de minister niet toe, meldt de VRT en bevestigt men bij Vandeput.

Begin april lekte voor de zoveelste keer op rij een geheim document uit over de toekomstplannen waar minister Vandeput aan werkt voor het leger. De N-VA’er was de herhaalde lekken “kotsbeu” en eiste van de legertop een onderzoek.

‘Geen vertrouwensprobleem’

Dat onderzoek leidde de speurders onder meer naar zijn eigen kabinet. Al moet daar volgens Vandeputs woordvoerder verder niets achter gezocht worden. ‘ADIV onderzoekt alle communicatiesporen rond die documenten en die lopen uiteraard ook naar dit kabinet’, luidt het. ‘Er is absoluut geen sprake van een integriteits- of vertrouwensprobleem tussen de minister en de betrokken medewerker.’

De vraag om de laptop van de betrokkene te kunnen meenemen voor onderzoek, wees Vandeput dan ook af. ‘Ze zijn met die persoon komen spreken, maar op die vraag heeft de minister ‘neen’ gezegd. Dit is een absolute vertrouwenspersoon’, aldus nog zijn woordvoerder. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content