Vogels kondigt haar afscheid van de nationale politiek aanin een interview met Actua-TV dat zaterdag wordt uitgezonden. "Ik word zestig in 2014. Er zijn heel veel goede, nieuwe mensen in Antwerpen om het roer over te nemen", legt Vogels uit. Het is de bedoeling te stoppen met de nationale politiek.

Gemeenteraadsverkiezingen

Vogels is momenteel nog lid van de districtsraad van Deurne. Hoe een en ander volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen zal lopen, is nog geen uitgemaakte zaak.

Onlangs stopte ook Vera Dua, jarenlang Vogels' compagnon de route bij de Vlaamse groenen, met politiek.

Dioxine

Mieke Vogels raakte in 1985 op de Antwerpse Agalev-lijst verkozen

voor de Kamer. Ze zou daar blijven zetelen tot halfweg de jaren

negentig, toen ze schepen werd in Antwerpen. Vier jaar later, na de

dioxineverkiezingen, schopte Vogels het tot Vlaamse minister van Welzijn. Ze deed de rit in de regering-Dewael echter niet volledig uit. Na de zware federale verkiezingsnederlaag van 2003 nam Vogels immers ontslag als minister.

Sinds 2004 raakte Vogels verkozen bij de Vlaamse verkiezingen. Van 2007 tot oktober 2009 was Vogels nog voorzitster van Groen!, als opvolgster van Dua. Haar opvolger is huidig partijvoorzitter Wouter Van Besien. (Belga/EE)

Vogels kondigt haar afscheid van de nationale politiek aanin een interview met Actua-TV dat zaterdag wordt uitgezonden. "Ik word zestig in 2014. Er zijn heel veel goede, nieuwe mensen in Antwerpen om het roer over te nemen", legt Vogels uit. Het is de bedoeling te stoppen met de nationale politiek. Gemeenteraadsverkiezingen Vogels is momenteel nog lid van de districtsraad van Deurne. Hoe een en ander volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen zal lopen, is nog geen uitgemaakte zaak. Onlangs stopte ook Vera Dua, jarenlang Vogels' compagnon de route bij de Vlaamse groenen, met politiek. Dioxine Mieke Vogels raakte in 1985 op de Antwerpse Agalev-lijst verkozen voor de Kamer. Ze zou daar blijven zetelen tot halfweg de jaren negentig, toen ze schepen werd in Antwerpen. Vier jaar later, na de dioxineverkiezingen, schopte Vogels het tot Vlaamse minister van Welzijn. Ze deed de rit in de regering-Dewael echter niet volledig uit. Na de zware federale verkiezingsnederlaag van 2003 nam Vogels immers ontslag als minister. Sinds 2004 raakte Vogels verkozen bij de Vlaamse verkiezingen. Van 2007 tot oktober 2009 was Vogels nog voorzitster van Groen!, als opvolgster van Dua. Haar opvolger is huidig partijvoorzitter Wouter Van Besien. (Belga/EE)