Een volledig nieuw gezicht is de Maasmechelse Meryame Kitir niet. Ze raakte vooral bekend als vakbondsvrouw bij Ford Genk en zetelt al sinds 2007 in de Kamer. De 35-jarige Vlaamse socialiste profileerde zich de voorbije jaren vooral op het thema werkgelegenheid. Door haar nieuwe rol zal ze zich ook op andere domeinen moeten begeven.

'Na rondvraag en overleg met de hele fractie heb ik toegezegd om die rol op mij te nemen', licht Kitir toe. 'Ik ga dat met veel enthousiasme doen. Karin deed dat voortreffelijk. Ik ben er zeker van dat we in groep het verschil zullen maken. Zo wil ik het ook aanpakken: met veel goesting, maar vooral samen en als team'.

Pensioenen

Tijdens de fractiedag van de SP.A-Kamerleden twee weken geleden werden de organisatorische werking en prioriteiten voor het komende jaar vastgelegd.

'Door de maatregelen van deze regering zien we dat mensen nu langer moeten werken voor minder pensioen', zegt voorzitter John Crombez. 'Die oneerlijkheid bestrijden, is een prioriteit voor ons. Karin gaf aan dat ze zich daar volledig wil op toeleggen en daarom de rol van fractieleider wou doorgeven'.

Kansen

Karin Temmerman, Belga
Karin Temmerman © Belga

Karin Temmerman beschrijft haar opvolgster als 'de juiste vrouw op de juiste plaats'. Ze geeft aan dat ze de komende tijd 'de boer zal opgaan' rond het pensioenthema. 'Een heel belangrijk thema voor onze partij, een thema waar mensen van wakker liggen', geeft ze aan.

Bovendien was volgens haar het moment aangebroken om de fakkel door te geven. 'De tijd is rijp om jonge mensen kansen te geven', aldus Temmerman. (Belga)

Een volledig nieuw gezicht is de Maasmechelse Meryame Kitir niet. Ze raakte vooral bekend als vakbondsvrouw bij Ford Genk en zetelt al sinds 2007 in de Kamer. De 35-jarige Vlaamse socialiste profileerde zich de voorbije jaren vooral op het thema werkgelegenheid. Door haar nieuwe rol zal ze zich ook op andere domeinen moeten begeven. 'Na rondvraag en overleg met de hele fractie heb ik toegezegd om die rol op mij te nemen', licht Kitir toe. 'Ik ga dat met veel enthousiasme doen. Karin deed dat voortreffelijk. Ik ben er zeker van dat we in groep het verschil zullen maken. Zo wil ik het ook aanpakken: met veel goesting, maar vooral samen en als team'. Tijdens de fractiedag van de SP.A-Kamerleden twee weken geleden werden de organisatorische werking en prioriteiten voor het komende jaar vastgelegd. 'Door de maatregelen van deze regering zien we dat mensen nu langer moeten werken voor minder pensioen', zegt voorzitter John Crombez. 'Die oneerlijkheid bestrijden, is een prioriteit voor ons. Karin gaf aan dat ze zich daar volledig wil op toeleggen en daarom de rol van fractieleider wou doorgeven'. Karin Temmerman beschrijft haar opvolgster als 'de juiste vrouw op de juiste plaats'. Ze geeft aan dat ze de komende tijd 'de boer zal opgaan' rond het pensioenthema. 'Een heel belangrijk thema voor onze partij, een thema waar mensen van wakker liggen', geeft ze aan. Bovendien was volgens haar het moment aangebroken om de fakkel door te geven. 'De tijd is rijp om jonge mensen kansen te geven', aldus Temmerman. (Belga)