Jaarlijks vallen er in de maand na de omschakeling meer gewonden op de weg, vooral tussen 17 uur en 18 uur. Die conclusie staat in een lijvig rapport van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), schrijft De Morgen.

Het BIVV analyseerde alle verkeersongevallen van 2001 tot 2010. Het rapport toont aan dat er zeer specifieke risicoperiodes bestaan op de weg. "De gevaarlijkste momenten vallen altijd op hetzelfde tijdstip van het jaar, maand, week, dag, of zelfs op dezelfde uren", zegt Sofie Van Damme van het BIVV.

Aanpassingsperiode

"Dat er deze maand veel ongevallen zullen gebeuren, heeft te maken met de overschakeling naar het winteruur. Vanaf maandag speelt de avondspits zich af in het donker, een situatie waar alle weggebruikers een aanpassingsperiode voor nodig hebben. Dat is vooral het geval bij voetgangers." (Belga/TE)

Jaarlijks vallen er in de maand na de omschakeling meer gewonden op de weg, vooral tussen 17 uur en 18 uur. Die conclusie staat in een lijvig rapport van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), schrijft De Morgen. Het BIVV analyseerde alle verkeersongevallen van 2001 tot 2010. Het rapport toont aan dat er zeer specifieke risicoperiodes bestaan op de weg. "De gevaarlijkste momenten vallen altijd op hetzelfde tijdstip van het jaar, maand, week, dag, of zelfs op dezelfde uren", zegt Sofie Van Damme van het BIVV. Aanpassingsperiode "Dat er deze maand veel ongevallen zullen gebeuren, heeft te maken met de overschakeling naar het winteruur. Vanaf maandag speelt de avondspits zich af in het donker, een situatie waar alle weggebruikers een aanpassingsperiode voor nodig hebben. Dat is vooral het geval bij voetgangers." (Belga/TE)