Dat schrijft La Dernière Heure op basis van cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Het cijfer houdt rekening met het aantal cafés dat op twee jaar tijd de deuren definitief gesloten heeft tegenover de twee jaar ervoor, en met het aantal nieuwe cafés over dezelfde periodes.

Volgens het NSZ is het aantal faillissementen en stopzettingen de voorbije twee jaar met 34 procent gestegen, terwijl het aantal nieuwe cafés met 22 procent is gedaald. Het rookverbod is "de voornaamste oorzaak" van die evolutie, zegt het NSZ. (Belga/TV)

Dat schrijft La Dernière Heure op basis van cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Het cijfer houdt rekening met het aantal cafés dat op twee jaar tijd de deuren definitief gesloten heeft tegenover de twee jaar ervoor, en met het aantal nieuwe cafés over dezelfde periodes. Volgens het NSZ is het aantal faillissementen en stopzettingen de voorbije twee jaar met 34 procent gestegen, terwijl het aantal nieuwe cafés met 22 procent is gedaald. Het rookverbod is "de voornaamste oorzaak" van die evolutie, zegt het NSZ. (Belga/TV)