In Antwerpen zijn maandagochtend meer dan 20 huiszoekingen verricht op verschillende locaties in de stad, in het kader van een onderzoek naar georganiseerde handel in verdovende middelen. Dat meldt het Antwerpse parket.

In totaal werden 24 verdachten opgepakt, in de meeste gevallen Antwerpenaren tussen de 17 en 28 jaar. Er werden bij de huiszoekingen ook verschillende sommen geld, voertuigen, een partij drugs en drugsattributen in beslag genomen.

Intensief speurwerk

De huiszoekingen vonden volgens het parket plaats in het kader van een al langer lopend onderzoek. Ze stonden onder leiding van de Antwerpse onderzoeksrechter en vonden plaats na intensief speurwerk van en door de recherche van de Antwerpse lokale politie.

Van de geviseerde locaties bevinden er zich 16 in de omgeving van de wijk Kiel, net ten zuiden van Antwerpen. De rest zijn adressen in Antwerpen-stad. De lokale politie kreeg bij sommige van de invallen steun van het Bijzonder Bijstandsteam en de federale Gespecialiseerde Interventiedienst.

Antwerps burgemeester voert strijd tegen drugs op

De 24 gearresteerden zijn ter beschikking gesteld voor verder verhoor. Meer details geeft het parket voorlopig niet prijs, in het belang van het onderzoek.

Het grote aantal arrestaties hoeft niet te verrassen. Kersvers burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakte bij het voorstellen van zijn beleid bekend massaal te willen inzetten op de strijd tegen drugs in de Scheldestad. (Belga/EA)

In Antwerpen zijn maandagochtend meer dan 20 huiszoekingen verricht op verschillende locaties in de stad, in het kader van een onderzoek naar georganiseerde handel in verdovende middelen. Dat meldt het Antwerpse parket. In totaal werden 24 verdachten opgepakt, in de meeste gevallen Antwerpenaren tussen de 17 en 28 jaar. Er werden bij de huiszoekingen ook verschillende sommen geld, voertuigen, een partij drugs en drugsattributen in beslag genomen. Intensief speurwerk De huiszoekingen vonden volgens het parket plaats in het kader van een al langer lopend onderzoek. Ze stonden onder leiding van de Antwerpse onderzoeksrechter en vonden plaats na intensief speurwerk van en door de recherche van de Antwerpse lokale politie. Van de geviseerde locaties bevinden er zich 16 in de omgeving van de wijk Kiel, net ten zuiden van Antwerpen. De rest zijn adressen in Antwerpen-stad. De lokale politie kreeg bij sommige van de invallen steun van het Bijzonder Bijstandsteam en de federale Gespecialiseerde Interventiedienst. Antwerps burgemeester voert strijd tegen drugs op De 24 gearresteerden zijn ter beschikking gesteld voor verder verhoor. Meer details geeft het parket voorlopig niet prijs, in het belang van het onderzoek. Het grote aantal arrestaties hoeft niet te verrassen. Kersvers burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakte bij het voorstellen van zijn beleid bekend massaal te willen inzetten op de strijd tegen drugs in de Scheldestad. (Belga/EA)