Mathias De Clercq, eerste schepen en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand, wordt lijsttrekker voor Open VLD in Gent bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Dat heeft het lokale partijbestuur woensdagavond unaniem beslist. Eerder al was te horen dat Guy Verhofstadt die gemeenteraadslijst zal duwen.

De 29-jarige De Clercq vreest dat door het rood-groene kartel Gent op een onevenwichtige manier bestuurd zal worden. "Gent moet verder vooruit kunnen gaan, de klok mag niet worden teruggedraaid", klinkt het.

Absolute prioriteit voor Open VLD is een kordaat veiligheids- en overlastbeleid "om de leefbaarheid in onze wijken te garanderen". Andere programmapunten zijn een evenwichtig mobiliteitsbeleid dat aandacht heeft voor alle vervoersvormen, ondernemers nog meer stimuleren om in Gent te investeren en zo arbeidsplaatsen te creëeren, kwaliteitsvolle groene wijken en verdere uitbreiding van het aantal kinderopvangplaatsen.

In de plaats van Sas Van Rouveroij

Mathias De Clercq is volksvertegenwoordiger in het federale parlement. De 29-jarige liberale politicus is de kleinzoon van minister van staat Willy De Clercq. De gemeenteraadslijst van Open VLD werd de afgelopen drie verkiezingen getrokken door Sas Van Rouveroij.

In december wordt een modellijst aan het bestuur voorgelegd. (Belga/SD)

Mathias De Clercq, eerste schepen en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand, wordt lijsttrekker voor Open VLD in Gent bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Dat heeft het lokale partijbestuur woensdagavond unaniem beslist. Eerder al was te horen dat Guy Verhofstadt die gemeenteraadslijst zal duwen.De 29-jarige De Clercq vreest dat door het rood-groene kartel Gent op een onevenwichtige manier bestuurd zal worden. "Gent moet verder vooruit kunnen gaan, de klok mag niet worden teruggedraaid", klinkt het. Absolute prioriteit voor Open VLD is een kordaat veiligheids- en overlastbeleid "om de leefbaarheid in onze wijken te garanderen". Andere programmapunten zijn een evenwichtig mobiliteitsbeleid dat aandacht heeft voor alle vervoersvormen, ondernemers nog meer stimuleren om in Gent te investeren en zo arbeidsplaatsen te creëeren, kwaliteitsvolle groene wijken en verdere uitbreiding van het aantal kinderopvangplaatsen.In de plaats van Sas Van RouveroijMathias De Clercq is volksvertegenwoordiger in het federale parlement. De 29-jarige liberale politicus is de kleinzoon van minister van staat Willy De Clercq. De gemeenteraadslijst van Open VLD werd de afgelopen drie verkiezingen getrokken door Sas Van Rouveroij.In december wordt een modellijst aan het bestuur voorgelegd. (Belga/SD)