Terwijl de uitslagen van de verkiezingen in Gent nog binnenlopen, toont De Clercq zich zondagavond al zegezeker.

De Gentenaars 'hebben duidelijk gekozen voor een positief, verbindend, evenwichtig project voor onze stad', zei hij. 'Ze hebben duidelijk gekozen voor een liberale burgemeester', voegde hij eraan toe.

De Clercq ziet zichzelf al als de 'eerste liberale burgemeester in zestig jaar' en reikt de hand aan 'iedereen die positief wil meewerken aan een vooruitstrevend project'. De Gentse Open VLD-lijsttrekker pleit voor een 'breed gedragen progressief project'.

Met 62 van de 91 bureaus geteld is Open VLD voorlopig de op een na grootste partij, met 15 zetels op 53. Het kartel SP.A-Groen komt voorlopig op 20 zetels uit, N-VA op 7, CD&V op 4, Vlaams Belang op 4 en PVDA op 3.

Terwijl de uitslagen van de verkiezingen in Gent nog binnenlopen, toont De Clercq zich zondagavond al zegezeker. De Gentenaars 'hebben duidelijk gekozen voor een positief, verbindend, evenwichtig project voor onze stad', zei hij. 'Ze hebben duidelijk gekozen voor een liberale burgemeester', voegde hij eraan toe.De Clercq ziet zichzelf al als de 'eerste liberale burgemeester in zestig jaar' en reikt de hand aan 'iedereen die positief wil meewerken aan een vooruitstrevend project'. De Gentse Open VLD-lijsttrekker pleit voor een 'breed gedragen progressief project'. Met 62 van de 91 bureaus geteld is Open VLD voorlopig de op een na grootste partij, met 15 zetels op 53. Het kartel SP.A-Groen komt voorlopig op 20 zetels uit, N-VA op 7, CD&V op 4, Vlaams Belang op 4 en PVDA op 3.