Marcel Habran en Thierry Dalem zijn donderdag door het assisenhof veroordeeld tot respectievelijk 15 en 25 jaar cel. De verdediging van Habran heeft al aangekondigd dat ze naar het Hof van Cassatie stapt.

Habran en Dalem waren woensdag door het assisenhof van Brussel, dat voor de gelegenheid in Nijvel bijeenkomt, opnieuw schuldig verklaard aan leiderschap van een criminele organisatie en een dodelijke overval op een geldtransport van Brinks op 12 januari 1998 in Borgworm.

Federaal procureur Michel Yernaux had 25 jaar cel gevorderd tegen Marcel Habran (de maximumstraf), maar hij kreeg dus uiteindelijk 15 jaar. Die straf gaat wel gepaard met twintig jaar terbeschikkingstelling van de regering. Tegen Dalem was 30 jaar gevorderd. Hij kreeg dus uiteindelijk 25 jaar gevangenisstraf.

Habran en Dalem werden voor dezelfde feiten al in 2009 veroordeeld door het assisenhof, maar het arrest werd verbroken door het Hof van Cassatie omdat het niet gemotiveerd was.

In totaal stonden vier beklaagden opnieuw terecht in Nijvel. Eén van hen werd woensdag vrijgesproken, terwijl de andere opnieuw voor een assisenhof zal moeten verschijnen.

Marcel Habran en Thierry Dalem zijn donderdag door het assisenhof veroordeeld tot respectievelijk 15 en 25 jaar cel. De verdediging van Habran heeft al aangekondigd dat ze naar het Hof van Cassatie stapt.Habran en Dalem waren woensdag door het assisenhof van Brussel, dat voor de gelegenheid in Nijvel bijeenkomt, opnieuw schuldig verklaard aan leiderschap van een criminele organisatie en een dodelijke overval op een geldtransport van Brinks op 12 januari 1998 in Borgworm.Federaal procureur Michel Yernaux had 25 jaar cel gevorderd tegen Marcel Habran (de maximumstraf), maar hij kreeg dus uiteindelijk 15 jaar. Die straf gaat wel gepaard met twintig jaar terbeschikkingstelling van de regering. Tegen Dalem was 30 jaar gevorderd. Hij kreeg dus uiteindelijk 25 jaar gevangenisstraf.Habran en Dalem werden voor dezelfde feiten al in 2009 veroordeeld door het assisenhof, maar het arrest werd verbroken door het Hof van Cassatie omdat het niet gemotiveerd was. In totaal stonden vier beklaagden opnieuw terecht in Nijvel. Eén van hen werd woensdag vrijgesproken, terwijl de andere opnieuw voor een assisenhof zal moeten verschijnen.