De mondmaskers en spandoeken van de betogers toonden enkele gelijklopende boodschappen rond het thema. 'Eén oplossing: regularisatie', 'Overal politie, nergens rechtvaardigheid' of 'Geen papieren hebben en Algerijns zijn leidt tot de dood', stond er te lezen. De betoging vond plaats in de buurt van het politiecommissariaat waar de man overleed.

Volgens verschillende media zou Abbedou op maandag 18 januari opgepakt zijn toen hij betrapt werd op diefstal. Het Brusselse parket maakte echter melding van een administratieve aanhouding omdat de man illegaal op het Belgisch grondgebied verbleef. De man werd overgebracht naar een politiecel waar hij dinsdagmiddag rond 17.00 uur dood werd aangetroffen.

Informatie

Een onderzoek werd geopend en uit de autopsie bleek dat er geen zichtbare sporen van geweld waren op het lichaam van de overledene. Diezelfde autopsie heeft ook geen sporen aan het licht gebracht van de tussenkomst van een derde bij het overlijden.

De betogers nemen geen genoegen met de weinige informatie over de omstandigheden van de dood van Abbedou en eisen meer onderzoek en duidelijkheid. Ze storen zich eraan dat zowel de politie als de Dienst Vreemdelingenzaken zwijgen in het dossier.

De mondmaskers en spandoeken van de betogers toonden enkele gelijklopende boodschappen rond het thema. 'Eén oplossing: regularisatie', 'Overal politie, nergens rechtvaardigheid' of 'Geen papieren hebben en Algerijns zijn leidt tot de dood', stond er te lezen. De betoging vond plaats in de buurt van het politiecommissariaat waar de man overleed. Volgens verschillende media zou Abbedou op maandag 18 januari opgepakt zijn toen hij betrapt werd op diefstal. Het Brusselse parket maakte echter melding van een administratieve aanhouding omdat de man illegaal op het Belgisch grondgebied verbleef. De man werd overgebracht naar een politiecel waar hij dinsdagmiddag rond 17.00 uur dood werd aangetroffen. Een onderzoek werd geopend en uit de autopsie bleek dat er geen zichtbare sporen van geweld waren op het lichaam van de overledene. Diezelfde autopsie heeft ook geen sporen aan het licht gebracht van de tussenkomst van een derde bij het overlijden. De betogers nemen geen genoegen met de weinige informatie over de omstandigheden van de dood van Abbedou en eisen meer onderzoek en duidelijkheid. Ze storen zich eraan dat zowel de politie als de Dienst Vreemdelingenzaken zwijgen in het dossier.