Het meisje was samen met haar moeder boodschappen aan het doen in een Delhaize-supermarkt in Deurne. Toen de vrouw iets uit de rekken wilde nemen, boog Jean K. zich over de buggy van de peuter en duwde hij een schroevendraaier in haar oogkas. Daarna wandelde hij weg. De vijftiger werd een dag later opgepakt en bekende. Hij had het meisje als willekeurig slachtoffer uitgekozen.

Jean K. was geen onbekende voor het gerecht. Hij had in 2007 al eens iemand aangevallen, maar werd omwille van een geestesstoornis ontoerekeningsvatbaar verklaard en geïnterneerd. Sinds 2008 was hij vrij onder voorwaarden. Hij stond onder toezicht van een justitieassistent en een psychiater. Er hadden zich geen nieuwe feiten voorgedaan, tot het incident in Delhaize.

'Uit het verslag van de gerechtspsychiater blijkt dat hij op het ogenblik van de feiten en nu nog steeds ontoerekeningsvatbaar is. De problematiek die tot zijn eerste internering leidde, speelt nog altijd. Het parket vorderde dan ook zijn internering en wij hebben ons daar niet tegen verzet', zegt zijn advocaat Peter Janssens.

De ouders van het meisje en warenhuisketen Delhaize kregen als burgerlijke partijen één euro provisioneel toegekend. De exacte omvang van de schadevergoedingen wordt later bepaald. 'Maar voor Delhaize is dat minder van tel. We hebben ons in de eerste plaats burgerlijke partij gesteld, omdat we dan inzage kregen in het strafdossier en het slachtoffer en haar familie beter konden ondersteunen', zegt woordvoerder Roel Dekelver. (Belga)

Het meisje was samen met haar moeder boodschappen aan het doen in een Delhaize-supermarkt in Deurne. Toen de vrouw iets uit de rekken wilde nemen, boog Jean K. zich over de buggy van de peuter en duwde hij een schroevendraaier in haar oogkas. Daarna wandelde hij weg. De vijftiger werd een dag later opgepakt en bekende. Hij had het meisje als willekeurig slachtoffer uitgekozen. Jean K. was geen onbekende voor het gerecht. Hij had in 2007 al eens iemand aangevallen, maar werd omwille van een geestesstoornis ontoerekeningsvatbaar verklaard en geïnterneerd. Sinds 2008 was hij vrij onder voorwaarden. Hij stond onder toezicht van een justitieassistent en een psychiater. Er hadden zich geen nieuwe feiten voorgedaan, tot het incident in Delhaize. 'Uit het verslag van de gerechtspsychiater blijkt dat hij op het ogenblik van de feiten en nu nog steeds ontoerekeningsvatbaar is. De problematiek die tot zijn eerste internering leidde, speelt nog altijd. Het parket vorderde dan ook zijn internering en wij hebben ons daar niet tegen verzet', zegt zijn advocaat Peter Janssens. De ouders van het meisje en warenhuisketen Delhaize kregen als burgerlijke partijen één euro provisioneel toegekend. De exacte omvang van de schadevergoedingen wordt later bepaald. 'Maar voor Delhaize is dat minder van tel. We hebben ons in de eerste plaats burgerlijke partij gesteld, omdat we dan inzage kregen in het strafdossier en het slachtoffer en haar familie beter konden ondersteunen', zegt woordvoerder Roel Dekelver. (Belga)