Het parket vraagt een correctioneel proces voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk te doden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

"Uiteraard had de familie van meneer Tahiraj de zaak liever door een assisenhof behandeld gezien", zegt Sven Mary, de de advocaat van de nabestaanden. "Het verlies van een echtgenoot, een vader, een broer is altijd moeilijk om te verwerken."

Vuistslag

De feiten speelden zich af op 5 april, nadat een bus van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB betrokken geraakt was bij een ongeval met een personenwagen. De automobilist trommelde een vriend op, Alexandre V.E. Hij diende de controleur een vuistslag toe.

Tahiraj viel achterover en stootte zijn hoofd tegen de grond. Hij stierf later in het ziekenhuis. De verdachte riskeert een celstraf tot 5 jaar. (Belga/TV)

Het parket vraagt een correctioneel proces voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk te doden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. "Uiteraard had de familie van meneer Tahiraj de zaak liever door een assisenhof behandeld gezien", zegt Sven Mary, de de advocaat van de nabestaanden. "Het verlies van een echtgenoot, een vader, een broer is altijd moeilijk om te verwerken."Vuistslag De feiten speelden zich af op 5 april, nadat een bus van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB betrokken geraakt was bij een ongeval met een personenwagen. De automobilist trommelde een vriend op, Alexandre V.E. Hij diende de controleur een vuistslag toe. Tahiraj viel achterover en stootte zijn hoofd tegen de grond. Hij stierf later in het ziekenhuis. De verdachte riskeert een celstraf tot 5 jaar. (Belga/TV)