In Sint-Lambrechts-Woluwe is Olivier Maingain zondag voor de zevende keer op rij verkozen als voorzitter van de Fédéralistes Démocrates Francophones (FDF). Maingain, die sinds 1995 de scepter zwaait bij de partij die zich opwerpt als de verdediger van de Franstalige belangen, haalde het met 61,3 procent van de stemmen van Bernard Clerfayt en Christophe Magdalijns.

Olivier Maingain kwam gesterkt uit de verkiezingen van 25 mei vorig jaar, waar de partij met name in het historische machtsbastion Brussel een sterk resultaat neerzette. Hij verzilverde zijn positie dan ook met een nieuwe herverkiezing. Uitdagers Bernard Clerfayt en Christophe Magdalijns moeten genoegen nemen met respectievelijk 22,6 en 15,6 procent.

Clerfayt, burgemeester in Schaarbeek, en Magdalijns, dienstdoend burgemeester in Oudergem, betwistten de verdiensten van Maingain niet, maar vinden wel dat de partij openingen moet zoeken naar nieuwe thema's en een nieuwe stijl en de jongere generatie in de partij moet voorbereiden.

Brussels parlementslid Marc Lowenstein werd met 62,7 procent van de stemmen verkozen tot secretaris-generaal van de partij. Hij haalde het van Filiz Günes (27,8 procent).

De afdeling in de rand wordt voorgezeten door Christian Van Eyken. Het enige Vlaamse parlementslid was de enige kandidaat voor die functie.

De Brusselse afdeling wordt voortaan geleid door Brussels parlementslid Caroline Persoons, die het nipt haalde van fractieleider Emmanuel De Bock.

Hugues Lannoy zal de Waalse vleugel leiden.

(Belga/SD)

Olivier Maingain kwam gesterkt uit de verkiezingen van 25 mei vorig jaar, waar de partij met name in het historische machtsbastion Brussel een sterk resultaat neerzette. Hij verzilverde zijn positie dan ook met een nieuwe herverkiezing. Uitdagers Bernard Clerfayt en Christophe Magdalijns moeten genoegen nemen met respectievelijk 22,6 en 15,6 procent. Clerfayt, burgemeester in Schaarbeek, en Magdalijns, dienstdoend burgemeester in Oudergem, betwistten de verdiensten van Maingain niet, maar vinden wel dat de partij openingen moet zoeken naar nieuwe thema's en een nieuwe stijl en de jongere generatie in de partij moet voorbereiden. Brussels parlementslid Marc Lowenstein werd met 62,7 procent van de stemmen verkozen tot secretaris-generaal van de partij. Hij haalde het van Filiz Günes (27,8 procent). De afdeling in de rand wordt voorgezeten door Christian Van Eyken. Het enige Vlaamse parlementslid was de enige kandidaat voor die functie. De Brusselse afdeling wordt voortaan geleid door Brussels parlementslid Caroline Persoons, die het nipt haalde van fractieleider Emmanuel De Bock. Hugues Lannoy zal de Waalse vleugel leiden. (Belga/SD)