In Le Soir trekt Maingain alle registers open. Hij haalt de beschuldigingen van negationisme aan die schrijver Pierre Mertens onder meer in Knack aan het adres van De Wever uitte.

"Hoe zouden waarnemers, media en Franstalige partijen reageren indien een van onze partijvoorzitters Jean-Marie Le Pen de hand zou schudden - De Wever heeft dat gedaan -, aanwezig zou zijn op de begrafenis van de oprichter van de lokale extreem-rechtse partij - De Wever heeft die van Vlaams Belang-stichter Karel Dillen bijgewoond - en negationistische uitspraken zou doen, de shoah ontkennen, zoals de N-VA-voorman heeft gedaan en zoals onder andere een schrijver als Pierre Mertens terecht heeft aangekaart?", vraagt Maingain zich af.

Hij weerlegt N-VA als fascistisch te hebben bestempeld, maar roept op tot waakzaamheid. "Hoeveel voormalige Vlaams Belangers zitten bij N-VA, hoeveel N-VA-mandatarissen zijn via de fascistische milities van de VMO of het TAK gepasseerd?", luidt het. Maingain zegt geen exclusieven te stellen. (Belga/EE)

In Le Soir trekt Maingain alle registers open. Hij haalt de beschuldigingen van negationisme aan die schrijver Pierre Mertens onder meer in Knack aan het adres van De Wever uitte. "Hoe zouden waarnemers, media en Franstalige partijen reageren indien een van onze partijvoorzitters Jean-Marie Le Pen de hand zou schudden - De Wever heeft dat gedaan -, aanwezig zou zijn op de begrafenis van de oprichter van de lokale extreem-rechtse partij - De Wever heeft die van Vlaams Belang-stichter Karel Dillen bijgewoond - en negationistische uitspraken zou doen, de shoah ontkennen, zoals de N-VA-voorman heeft gedaan en zoals onder andere een schrijver als Pierre Mertens terecht heeft aangekaart?", vraagt Maingain zich af. Hij weerlegt N-VA als fascistisch te hebben bestempeld, maar roept op tot waakzaamheid. "Hoeveel voormalige Vlaams Belangers zitten bij N-VA, hoeveel N-VA-mandatarissen zijn via de fascistische milities van de VMO of het TAK gepasseerd?", luidt het. Maingain zegt geen exclusieven te stellen. (Belga/EE)