Maingain heeft Bart De Wever en zijn partij de N-VA de laatste weken voor weinig fraais uitgescholden. Gérard Deprez (MR) die Maingain terug wilde fluiten, krijgt nu zelf een veeg uit de pan. Ook hij zou de N-VA een nationaal-populistische partij genoemd hebben.

Cordon sanitaire

FDF-voorzitter Olivier Maingain nam de laatste weken geen blad voor de mond als het Bart De Wever of de N-VA betrof. Maar ook van alliantiepartij MR is Maingain niet bang. Op de website van de FDF wordt nu uitgehaald naar Gérard Deprez (MR). Die laatste bekritiseerde deze week openlijk de stellingnames van de FDF-voorzitter en verweet hem een soort cordon sanitaire rond de N-VA te willen installeren.

De FDF publiceerde prompt een uittreksel uit een interview met Deprez op hun website. Het interview dateert van eind december 2010. Deprez zei hierin Open VLD door het opblazen van de regering de deur open heeft gezet voor de opkomst van het nationaal-populisme van de N-VA.

Volgens de woordvoerder van de FDF is dit nationaal-populistisch trekje net wat Maingain de laatste weken heeft willen in de verf zetten. Maar dat is niet in goede aarde gevallen.

Naast de N-VA als nationaal-populistisch gecatalogeerd te hebben, vergeleek Maingain De Wever ook nog met Haider en noemde hij hem een negationist. (Belga/INM)

Maingain heeft Bart De Wever en zijn partij de N-VA de laatste weken voor weinig fraais uitgescholden. Gérard Deprez (MR) die Maingain terug wilde fluiten, krijgt nu zelf een veeg uit de pan. Ook hij zou de N-VA een nationaal-populistische partij genoemd hebben. Cordon sanitaire FDF-voorzitter Olivier Maingain nam de laatste weken geen blad voor de mond als het Bart De Wever of de N-VA betrof. Maar ook van alliantiepartij MR is Maingain niet bang. Op de website van de FDF wordt nu uitgehaald naar Gérard Deprez (MR). Die laatste bekritiseerde deze week openlijk de stellingnames van de FDF-voorzitter en verweet hem een soort cordon sanitaire rond de N-VA te willen installeren. De FDF publiceerde prompt een uittreksel uit een interview met Deprez op hun website. Het interview dateert van eind december 2010. Deprez zei hierin Open VLD door het opblazen van de regering de deur open heeft gezet voor de opkomst van het nationaal-populisme van de N-VA. Volgens de woordvoerder van de FDF is dit nationaal-populistisch trekje net wat Maingain de laatste weken heeft willen in de verf zetten. Maar dat is niet in goede aarde gevallen. Naast de N-VA als nationaal-populistisch gecatalogeerd te hebben, vergeleek Maingain De Wever ook nog met Haider en noemde hij hem een negationist. (Belga/INM)