De vzw Recht op Migratie beschuldigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block ervan een mensonwaardig beleid te voeren ten aanzien van illegalen. Aanleiding is haar reactie op de bezetting van een groep uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers van een gebouw in Brussel.

"Humaan vluchtelingenbeleid De Block enkel schijn"

"Maggie De Block wil zich profileren als iemand die een humaan vluchtelingenbeleid voert. Dat is enkel schijn. Het enige waar ze voor zorgt zijn goede cijfers", aldus de organisatie. "Want wat is er humaan aan minder opvang van vluchtelingen terwijl er miljoenen bijkomen alleen al in de arme buurlanden van Syrië? Wat is er humaan aan meer deportaties terwijl die vluchtelingen een onmenselijk bestaan wacht in hun thuisland? En wat is er humaan een verstrenging van de regels voor gezinsherenigingen terwijl echtgenoten en kinderen snakken om herenigd te worden?"

Afghaanse kinderen

Recht op Migratie haalt ook fel uit naar het feit dat De Block de uitspraken van de Afghaanse kinderen over de bezetting afdeed als 'emotionele chantage'. "Een beroep doen op het geweten van een minister of andere beleidsverantwoordelijken is geen chantage maar een plicht van ieder van ons".

"De Block misbruikt de kinderen voor eigen belang door degenen die actie voeren om haar beleid aan te klagen te criminaliseren", aldus nog de vzw, die verwijst naar een citaat van kinderpsychiater Peter Adriaenssens "dat kinderen naar een open conflict terugsturen een schending van mensen- en kinderrechten is". (Belga/MI)

De vzw Recht op Migratie beschuldigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block ervan een mensonwaardig beleid te voeren ten aanzien van illegalen. Aanleiding is haar reactie op de bezetting van een groep uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers van een gebouw in Brussel. "Humaan vluchtelingenbeleid De Block enkel schijn""Maggie De Block wil zich profileren als iemand die een humaan vluchtelingenbeleid voert. Dat is enkel schijn. Het enige waar ze voor zorgt zijn goede cijfers", aldus de organisatie. "Want wat is er humaan aan minder opvang van vluchtelingen terwijl er miljoenen bijkomen alleen al in de arme buurlanden van Syrië? Wat is er humaan aan meer deportaties terwijl die vluchtelingen een onmenselijk bestaan wacht in hun thuisland? En wat is er humaan een verstrenging van de regels voor gezinsherenigingen terwijl echtgenoten en kinderen snakken om herenigd te worden?"Afghaanse kinderenRecht op Migratie haalt ook fel uit naar het feit dat De Block de uitspraken van de Afghaanse kinderen over de bezetting afdeed als 'emotionele chantage'. "Een beroep doen op het geweten van een minister of andere beleidsverantwoordelijken is geen chantage maar een plicht van ieder van ons". "De Block misbruikt de kinderen voor eigen belang door degenen die actie voeren om haar beleid aan te klagen te criminaliseren", aldus nog de vzw, die verwijst naar een citaat van kinderpsychiater Peter Adriaenssens "dat kinderen naar een open conflict terugsturen een schending van mensen- en kinderrechten is". (Belga/MI)