Lutgen begraaft ook centrumrechts: ‘Vertrouwen in die formule is er gewoon niet’

Elio Di Rupo (PS), Paul Magnette (PS) en Benoit Lutgen (CDH) © BELGA

Hoeweel eerder nog voorstander van een ‘centrumrechtse alliantie’, begraaft CDH-voorzitter Benoît Lutgen nu ook verdere gesprekken met N-VA, CD&V, CDH en MR: ‘Het vertrouwen in die formule is er gewoon niet.’

CDH-voorzitter Benoît Lutgen kant zich tegen het voortzetten van federale formatiegesprekken tussen N-VA, CD&V, CDH en MR. Zelfs wanneer er een Vlaamse christendemocraat als informateur het veld zou ingestuurd worden, is er volgens Lutgen onvoldoende vertrouwen voor verdere gesprekken. Dat heeft de CDH-voorzitter gezegd op de RTBF-radio.

Een dag nadat Lutgen de nota van informateur Bart De Wever met een welgemikte ‘non’ naar de prullenmand had verwezen, lijkt de CDH-voorzitter ook het resterende sprankeltje hoop op een centrumrechtse regering (met CDH) te willen begraven.

Dinsdag liet de CDH de deur nog op een kier door in een persbericht te stellen dat het geïnteresseerd bleef in het principe van een ‘centrumrechtse alliantie’. Maar Lutgen laat nu verstaan dat hij niet meer gelooft in een formule met N-VA, CD&V, MR en CDH, zelfs niet wanneer er nu een Vlaamse christendemocraat informateur zou worden.

‘Het vertrouwen in die formule is er gewoon niet’, dixit de CDH-voorzitter op RTBF-radio. Over wat er nu wel moet gebeuren, wil Lutgen geen uitspraken doen. ‘De bal ligt in het kamp van de informateur’, aldus Lutgen. Volgens hem zijn er nog ‘verschillenden formules mogelijk’, ook formules zonder CDH. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content